Billetter

Brunhalset kænguru

Levested
Kystnære og semiåbne eukalyptusskove i det østlige Australien og Tasmanien

Alder
Op til 15 år

Vægt
13,8 – 18,6 kg

Højde
75-80 cm
Halelængde 70-75 cm

Drægtighed
29 dage i maven og 9 måneder i pungen

Antal unger
1 unge

Status i naturen
Ikke truet

Vidste du, at… 

  • kænguruens tænder vokser hele livet, ligesom hos marsvin og kaniner. Derfor er det vigtigt, at de får noget foder, der hjælper med at slibe deres tænder.
  • når ungen bliver født, er den ikke større, end at den kan ligge i en teske.
  • når ungen bliver født, slikker moren et spor op ad maven, som ungen selv kravler op langs for at komme ind til dievorten i pungen.
  • hunnen har fire forskellige dievorter med forskellig råmælk. Det gør, at hun kan have flere unger på én gang, som får det de skal have gennem deres dievorte.
  • hunnen har også en helt særlig evne! Hvis der f.eks. er tørkeperiode, og der ikke er meget føde at finde, så kan hun sætte sit foster på ”pause” og vente med at føde, til der er mere foder tilgængeligt.
  • kænguru-flokken i Knuthenborg består af hunner og deres afkom.
  • hold øjnene godt åbne, når I går igennem kænguruernes anlæg. I kan nemlig være heldige at se nogle unger, der stikker hoved eller hale ud af mors pung.

Mød kænguruerne ved Dinosaurskoven.