Billetter

Sorthalset struds

Levested
Åbent landskab/savanne i Syd- og Østafrika

Alder
20-30 år

Vægt
90-130 kg

Højde
1,90 – 2,70 meter

Drægtighed
Ligger på æg i cirka 40 dage

Status i naturen
Ikke truet

Vidste du, at… 

  • hannen er sort og hvid, og hunnen er gråbrun.
  • strudsen har store øjne, som fylder halvdelen af pladsen i strudsens hoved.
  • strudsens hjerne er lille og på størrelse med en valnød, altså cirka 40 gram.
  • det er en skrøne, at strudsen stikker hovedet i sandet, når den bliver bange. Strudsen flygter, hvis den bliver skræmt.
  • strudse, emuer og nanduer vil spise næsten alt der skinner, fx kapsler, glas mm. De er ikke de klogeste dyr på savannen.
  • strudsen har kun 2 tæer, hvor alle andre fugle har 3 eller 4.
  • strudsen er verdens største fugl, men kan ikke flyve.
  • til gengæld kan strudsen nå en topfart på 70 km/t.

Mød strudsene på Savannen.