Kort &
Billetter

Verdensnyhed – ukendt dinosaur til Knuthenborg!

Verdens første fund af en hidtil ukendt dinosaurart er netop ankommet til Knuthenborg. Det nye store danske naturhistoriske museum, Knuthenborgs Naturhistoriske Museum, har allerede flere ægte dinosaurskeletter stående. Med ankomsten af en helt ny art vil fortællingen af de store dyrs evolutionshistorie blive formidlet endnu bedre og fortalt blandt parkens levende dyr.

Skelettet er dog ikke helt synligt endnu, det står stadig i den kasse, som det er blevet transporteret hertil i fra Montana, USA. Det blev fundet i 2019 og det første og eneste eksemplar af den nye art. Det kommer derfor til at danne grundlag for artsbeskrivelsen (typeeksemplaret), hvilket gør, at kassen ikke må åbnes, før forskernes artikel udkommer i juli. Her vil navnet på den nye art også blive offentliggjort. Der er dog et kighul kassen, så den første nysgerrighed kan stilles.

Følg med herinde og på Knuthenborgs Facebook og Instagram for løbende opdateringer om det nye fund og afsløringen i juli.

Se ankomsten af den nye ukendte Dinosaurart og få stillet den første nysgerrighed.

Den nye ukendte er endnu et i rækken af ægte skeletter i Knuthenborgs Naturhistoriske Museum, hvor du bl.a. allerede kan opleve verdens mest intakte og ægte Allosaurus-skelet, Big Joe samt Europas største samling af skeletter fra permtiden.

Facts om den ukendte art

  • Den nye dinosaur er fundet i Hill County i Montana i foråret 2019.
  • Skelettet er fra det stenlag, man kalder Judith River Formationen, hvilket betyder, at det er fra den sene Kridttid (80 – 75 millioner år).
  • Et ’typeeksemplar’ eller ’holotype’ er det individ som vælges til at repræsentere en nybeskrevet plante- eller dyreart. Eksemplaret opbevares normalt på naturhistoriske museer, så man altid kan gå tilbage og se det individ, der har dannet grundlag for artsbeskrivelsen