En sanselig naturoplevelse
Knuthenborgs engelske have på over 400 hektar rummer store værdier inden for biodiversitet. Det gamle landskab, der kombinerer gamle danske og eksotiske træer med åbne græsarealer er hjem til mange sjældne fugle, insekter og planter. Vi passer på både planterne og dyrene, ligesom vi passer på parken som biotop. Parkens fremtid er sikret ved en 100-årsplan, der er udfærdiget i samarbejde med Realdania.
For at støtte og understøtte formidlingsinitiativer inden for naturbevarelse og biodiversitet kan du i parken begive dig ud på en sanselig oplevelse i parkens biodiversitet. Nyd de farverige sommerfugle eller spejd efter nogle af parkens sjældne fugle. Gennemsku etagerne på alle vores insekthoteller, der er placeret rundt i parken, eller se om du kan få et glimt af en flagermus.
Fremtidsikring af biodiversiteten i parken
De seneste år har vi gennemført mange større tiltag, der sikrer at alt fra flagermus, sommerfugle, salamandere, diverse mindre insekter kan leve side om side med parkens store, eksotiske dyr.
Biodiversitet indtænkes desuden i alle led og det er vores fokus at udnytte vores naturarealer til egenproduktion af grøntsager og kød, og derudover anvende lokale og velproducerede råvarer, ligesom vi i fremtiden vil støtte og iværksætte forskning, der kaster nye perspektiver på klima og evolutionshistorie. Målet er bla. at være selvproducerende af energi inden 2029. Du finder ligeledes 56 el-billadere fordelt i parken.
I tillæg til selve den gamle engelske have, passer vi øen Lindholm, hvor bl.a. de tre danske tudsearter lever. Vi sikrer deres levesteder og opformerer udsætter selv strandtudser til udsætning. På den måde sikrer vi, at der også i fremtiden er tudser på Lolland.
I samarbejde med Miljøstyrelsen udsatte Knuthenborg vildsvin i den nærliggende Merretskov på ca. 200 hektar. Her forbedrer vildsvinene biotopen og sikrer at der bl.a. er flere insekter til flagermusene.
En kåring vi er ekstra stolte af
Knuthenborg er af gæsterne (Voxmeter undersøgelse blandt 13.000 deltagere) i september 2024 kåret til den attraktion i Danmark, som har det bedste klimaimage.