Billetter

Dinosaurskoven

I den smukkeste skov af kæmpe sequoia- og cyprestræer oplever I fortidens kæmper næsten lyslevende – selv øjnene bevæger sig! Vores Dinosaurskov er den vildeste i Europa. Her møder I alle de vilde dinosaurer lige fra den vilde T-rex og til Danmarks største dinosaur – en hele 47 meter langhals.

I Dinosaurskovens camp-område bliver I klogere på historien om livet på Jorden, dinosaurernes udvikling og deres efterkommere, samt palæontologernes arbejde med udgravninger og identifikation af fossile fund. Børn og barnlige sjæle kan hugge fossiler ud af 60 millioner år gamle kalkblokke fra Faxe Kalkbrud. Kig også ind i vores butik, Pangea, hvor vi sælger alt lige fra dinobamser til ægte dinosaurfossiler! Fra området er der adgang til anlægget med emuer og kængurer, som begge har relevans for dinosaurernes historie.

Lær mere om alle vores dinosaurer herunder.

Tyrannosaurus Rex

T-Rex hunner kunne formodentlig blive noget større end hannerne. Selvom armene ser små og svage ud, kunne de løfte 200kg – hver!

Patagotitan mayorum

Det største dyr der nogensinde har gået på landjorden! Modellen i Dinosaurskoven er hele 47 meter lang, hvilket gør den til verdens største!

Baryonyx

Den meget store klo på hændernes første finger tyder på en specialisering i at fange fisk. Baryonyx betyder ”tung klo”

Citipati

Citipati var en Oviraptor hvilket betyder ”æggetyv”, men det har vist sig at være en misforståelse - den var bare i en kærlig dinosaurslægt, der som den eneste rugede sine æg.

Deinonychus

Med et kæbebid så kraftigt som en alligators, kunne Deinonychus nemt knuse knoglerne på sit bytte.

Dilophosaurus

Man kender ikke med sikkerhed funktionen af rovdinosauren Dilophosaurus’ karakteristiske dobbelte kam. Den har været for skrøbelig som våben eller beskyttelse.

Edmontonia

Planteæderen Edmontonia var med sine kraftige torneformede skæl (osteodermer) godt beskyttet mod rovdyr, og må derfor have været et ret besværligt byttedyr.

Triceratops

Triceratops betyder ”trehornet ansigt”, og den var en stor planteæder, der gik på fire ben.

Quetzalcoatlus

Med et enormt vingefang på over 9 meter var Quetzalcoatlus en af de største flyvende dyr nogensinde.

Apatosaurus

Den enorme planteæder kunne blive op mod 25 meter lang og havde en meget lang piskelignende hale.

Pteranodon

En slægt af flyvende krybdyr, også kaldet flyveøgler (dvs. flyveøgler var altså ikke dinosaurer), som levede i Sen Kridttid for 75-66 mill år siden. De største arter kunne have et vingefang på op til 6 meter.

Parasaurolophus

Den karakteristiske benkam på hovedet var hul og rørformet som en panfløjte, og gjorde Parasaurolophus i stand til at frembringe dybe brøl.

Utahraptor

Utahraptor var den farligste rovdinosaur i Sen Kridttid 75-66 mill år siden. Den er opkaldt efter staten Utah i USA, hvor fossile rester af dinosauren blev fundet. Raptor betyder rovdyr.

Allosaurus

Allosaurus var en stor rovdinosaur som levede i Juratiden. Den levede i det nuværende Nordamerika, og jagtede andre tonstunge dinosaurer.

Ceolophysis

Den kødædende Coelophysis gik på bagbenene og var en hurtig jæger. Fossilfund tyder på, at Coelophysis var en social art der levede og jagede i grupper.