Billetter

Kurv

Loading Spinner

I alt

Dyr

I Knuthenborg Safaripark går dyrene frit på de store områder. Dyrene er opdelt efter det kontinent, hvor arten oprindeligt stammer fra, da det er mest naturligt for dyrene at omgås dyr, som de naturligt ville have omgås i naturen. I Knuthenborg foregår tingene på dyrenes præmisser, så hvis æslerne vælger at stille sig midt på vejen, så gør alle vi andre det også – ligesom i naturen.

Det er også derfor, du kan risikere at opleve færre eller flere af den dyreart, du drømmer om at opleve. Dyrene styrer tempoet her. Fx er tigre helt naturligt solitære dyr, der ikke lever i flokke. Derfor opleves vores tigre altid kun én eller to sammen, som de ville have levet i naturen.

Læs om vores avlssamarbejde her.

Herunder kan du få overblik over hvilke arter der lever i Knuthenborg – og hvor du kan møde dem. De dyr, der bor sammen, har samme farve kasse.

Nubisk ged

"Hængeøregeden" er oprindelig fremavlet af nubere i Nordetiopien. Den er nøjsom, men leverer alligevel masser af fed mælk. Derfor har gederne meget store yvere. Find dem på Maglemermarken

Wallisergeder

Parkens nyeste dyreart med det karakteristiske udseende - sort foran og hvid bagpå. Find dem på Maglemermarken.

Tamæsel

Tamæslet er slet ikke stædig, det er faktisk bare lidt forsigt af sig. Det stammer fra Afrika og er udbredt som husdyr, last- og ridedyr, og hoppen kan malkes. Find dem på Maglemermarken.

Lama

I Inkariget i Peru for 4500 år siden brugtes lamaen som føde-, pak- og offerdyr. Den har ikke klove, men går på trædepuder og har to tæer. Find dem på Bandholmmarken

Afrikansk dværgged

Bjerggeden er en dygtig klatrer og kiddene øver sig i at klatre og slås på træstammer - det kan I se i indhegningen ved slotsruinen. Dværggeden får op til tre ad gangen. Find dem på Savannen.

Giraf

Med en højde på over 5 meter er giraffen verdens højeste dyr. Giraffen er basalt set en ko. Den er drøvtygger, så den gylper føden op gennem den to meter lange hals og til videre bearbejning. Find dem på Savannen.

Blå gnu

Gnuen ligner en blanding mellem en hest, en ko og en antilope. Den blå gnu er egentlig sølvgrå, og de to køn ligner hinanden til forveksling. Find dem på Savannen.

Sort hesteantilope

Den sorte hesteantilope er meget sjælden, og derfor er artens reproduktion vigtig. Avlen i Knuthenborg Safaripark har i en årrække været meget vellykket. Find dem på Savannen.

Elandantilope

Det er en af de største antiloper, men den bevæger sig alligevel let og smidigt. På savannen styres flokken af en enkelt, stor tyr, der har en mørk pandelok og kraftige horn. Find dem på Savannen.

Bredsnudet næsehorn

Sydligt bredsnudet næsehorn er - trods en vægt på op til tre tons - overraskende adræt. Det ene øjeblik græsser de fredeligt og det næste øjeblik kæmpes der horn mod horn for at afprøve hinandens styrke. Find dem på Savannen.

Steppezebra

Steppezebraen går ofte sammen med gnuen. Det lange, grove græs klarer zebraen med de kraftige fortænder, hvorefter gnuen bedre kan komme til det korte, friske græs. Find dem på Savannen.

Struds

Den afrikanske struds er savannens øje, og dens vagtsomhed drager andre savannedyr stor nytte af. Mens fugle som ­oftest har fire tæer, har strudsen, der er verdens største fugl, kun to. Find dem på Savannen.

Emu

I Australien vandrer emuen bestandigt rundt efter frisk græs, orme og larver – alt efter hvor det senest har regnet. Den kan løbe op til 50 km/t på dens tre tæer og er ikke i familie med den afrikanske struds. Find dem i Dinosaurskoven.

Brunhalset kænguru

Kænguruen har på en måde fem lemmer, når man medregner den kraftige hale, som den støtter på. Bliver den skræmt, bruger den de kraftige bagben til at komme væk i store hop. Find dem i Dinosaurskoven.

Kappebavian

Kappebavianerne er meget sociale og bruger meget tid på at rense hinandens pels. Ofte står den svageste for pillearbejdet – og får til gengæld beskyttelse. Bavianer er altædende. Find dem i Abeskoven.

Springtamarin

Springtamarinen lever hele sit liv i træerne og dens kraftige bagben gør den i stand til at springe fra træ til træ. På den måde undgår den at skulle Find dem i Abeskoven

Vari

Varien, en af de største lemurarter, er mere upåvirket og reserveret end kattaen. Den har mange lyde. For eksempel laver flokken et meget højt territoriekald. Når én vari begynder, stemmer alle de andre varier i. Find dem i Lemurskoven

Katta

Hos kattaerne bestemmer hunnerne – selv hunungerne rangerer over de voksne hanner. Kattaerne sætter sig ofte i solen med armene ud til siderne og varm­er hele kroppen. Find dem i Lemurskoven.

Kinesisk Muntjak

Kinestisk muntjak kaldes også Reeve's muntjak. De er omkring 40-45 cm høje og hører til de små hjortearter. Som andre hjorte er de meget årvågne og pga. deres lille størrelse meget sky. Find dem i Lemurskoven.

Dådyr

Dåhjorten er det meste af året let at kende på det enorme gevir med de massive plader – skuflerne. Sammenlignet med andre hjorte har dåvildtet varieret pelsfarve. Find dem på Skovriddersletten.

Vandbøffel

Læg mærke til Skovriderslettens store mudderhul, hvor den asiatiske vandbøffel ofte opholder sig. Mudderet dækker det tynde hårlag og beskytter imod solen og stikkende insekter. Find dem på Skovriddersletten.

Sika

Japansk sika bruger geviret, når hjortene i efterårets brunsttid kæmper om retten til at parre sig med hinderne. Taberne samles i ungkarlegrupper og venter på chancen næste år. Find dem på Skovriddersletten.

Dværgzebu

Den lille indiske ko trives godt i varmen. Derfor vil I ofte opleve flokken både græsse, hvile og tygge drøv midt ude i solen. Find dem på Skovriddersletten.

Baktrisk kamel

Den topuklede kamel lever vildt i Centralasien, men er truet af udryddelse. Der er ikke vand i puklerne – de er fedtdepoter. Find dem på Skovriddersletten.

Axis

Den smukke axis med de tydelige hvide pletter lever i Indien side om side med den bengalske tiger. Konstant vagtsomhed er således absolut nødvendigt. Find dem på Skovriddersletten.

Siberisk tiger

Sibirisk tiger kaldes også Amur tiger. De lever vildt i den asiatiske skovtype, som kaldes taiga. Den er en af verdens mest truede pattedyr - der er kun omkring 400 vildtlevende sibirisk tiger tilbage. Find dem i Tigerskoven.

Arktisk ulv

I forhold til ulve fra lunere egne, har den arktiske en kortere snude og små ører for at mindske varmetabet. Ulven æder hele sit bytte inkl. hår og knogler, og byttet forsvinder derfor "sporløst". Find dem i Ulveskoven.

Elg

Elgen er den største af alle hjorte. De fuldvoksne elgtyre kan veje 700 kg og de bliver gerne over 2,20 m høje og 3 m lange. Find dem i Dyrehaven.

Bison

Prægtig og frygtindgydende ser bisonen ud med den muskuløse og tykpelsede forkrop og det store hoved, særligt udtalt hos tyren. På prærien tørner de fuldvoksne tyre sammen i parringstiden. Find dem i Dyrehaven.

Shetlandspony

Det mest karakteristiske ved shetlandsponyen er ministørrelse, hårdførhed og isolerende hårlag. Find dem på Bandholmmarken.