Kort &
Billetter

Hele Danmarks elefanter

Elefanter Knuthenborg

I foråret 2018 blev et totalforbud mod vilde dyr i cirkus indført i Danmark, og i efteråret 2019 blev det afgjort, at vi i Knuthenborg Safaripark skulle overtage landets sidste fire cirkuselefanter, Lara, Djungla, Jenny og Ramboline. Du kan opleve dem i deres store anlæg, Elefantsletten.

Anlæggets fire elefanter har de sidste 30 år optrådt i cirkusforestillinger i hele Europa, men her i deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark skal de ”bare være elefanter” med naturlig adfærd i et 140.000 m2 stort savannelignende anlæg.

Elefanterne vælger selv om de vil være ude eller inde, men du har hver dag – som noget nyt – muligheden besøge elefantstalden og få et indblik i deres forhold.

Europas største og mest avancerede elefantanlæg

Elefantanlægget er ikke bare stort – det er også et anlæg, der i sin udformning ikke er set andre steder i Europa. Anlægget skal derfor også fungere som inspiration for andre holdere af elefanter til, hvordan fremtidens elefantanlæg skal udformes.

Størrelsen og indretningen af anlægget giver os mulighed for at aktivere dyrene på forskellige måder hver dag, og på den måde udfordre deres instinkter for at søge føde. Der vil konstant være foderopgaver rundt omkring i det store anlæg, som dyrene skal løse. Dyrene kan også bade i vand, mudder og sand samt socialisere med hinanden, som hvis de var på den rigtige savanne i Afrika.

Projekteringen af anlægget er blevet til virkelighed i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, og har haft et primært fokus på at give en maksimal dyrevelfærd.

Anlægget giver jer gæster følelsen af at kigge ud over den afrikanske savanne og nyde synet af disse fantastiske dyr. Vi håber at skabe en relation mellem vores gæster og vores dyr, som i sidste ende giver lyst til at beskytte ikke bare elefanter, men vores sårbare natur i hele verden.

Se illustration af den enorme elefantslette her. Den er lavet af Sanne Fredin.

Om afrikanske elefanter

Levested
Alt fra tørre savanner til tykke, frodige regnskove i Afrika – primært det sydlige Afrika

Alder
Op til 50 år

Vægt
2,8 – 6 tons

Højde
2,2 – 3,2 meter

Drægtighed
22 måneder

Antal unger
1 kalv

Status i naturen
Truet

Vidste du, at… 

 • den afrikanske elefant er verdens største landlevende pattedyr.
 • elefanter lever i sociale grupper styret af en ældre matriark.
 • elefanter er planteædere, som lever primært af græsser, bark og blade, men også urter og rødder fra planter.
 • elefantens snabel har omkring 150.000 muskler og sener.
 • elefantens snabel fungerer som to fingre, som den rent faktisk kan samle en peanut op fra jorden med, knække den og spise nødden.
 • elefantens snabel fungerer også som et gigantisk sugerør, som de suger vandet op med. Der kan være op til 8 liter i snablen, som de skyller ind i munden.
 • elefanter er utroligt gode til at snorkle. De gemmer sig under vandet med snablen i vejret for at undslippe løveflokke.
 • elefantens ører fungerer som et ventilationssystem.
 • elefanten er det eneste pattedyr, som ikke kan hoppe.
 • elefanter kommunikerer via vibrationer i jorden og lydfrekvenser, som vi mennesker ikke kan høre. På den måde kan de holde styr på deres flokmedlemmer trods lange afstande.
 • elefantsletten i Knuthenborg er et otium for ældre hunelefanter, som enten kommer fra zoos eller cirkus.

Mød elefanterne på Elefantsletten.

Elefanter på savannen i Knuthenborg foran terrassen Camp Ruaha, Glamping

Overnat ved elefanterne

Forestil jer at vågne op til lyden af snabeltrut og høje plaskelyde fra mudderbadende elefanter og synet af den store, stribede zebraflok. Det er da den vildeste glamping.

Klik her