Billetter

Kurv

Loading Spinner

I alt

Hele Danmarks elefanter

I foråret 2018 blev et totalforbud mod vilde dyr i cirkus indført i Danmark, og i efteråret 2019 blev det afgjort, at vi i Knuthenborg Safaripark skulle overtage landets sidste fire cirkuselefanter, Lara, Djungla, Jenny og Ramboline. Du kan opleve dem i deres store anlæg, Elefantsletten.

Anlæggets fire elefanter har de sidste 30 år optrådt i cirkusforestillinger i hele Europa, men her i deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark skal de ”bare være elefanter” med naturlig adfærd i et 140.000 m2 stort savannelignende anlæg.

NYHED! Overnat ved elefanterne

Forestil dig at vågne op til lyden af snabeltrut og høje plaskelyde fra mudderbadende elefanter! Fra sommeren 2021 kan du helt eksklusivt overnatte i luksussafaritelte med udsigt over Elefantsletten. Knuthenborg Camp udvides med 15 tele elefanttelte, som allerede kan bookes nu. Det bliver muligt at sove på Elefantsletten i juni, juli og august 2021, hvor det er varmt nok for de afrikanske elefanter til at være udendørs hele dagen og om natten.

Luksus-safariteltene er magen til de øvrige 25 safaritelte i Knuthenborg Camp. Der er plads til seks gæster og teltene indeholder både køkken og badeværelse, samt en stor veranda i øjenhøjde med dyrene. Der kan købes lækker hjemmelavet og bæredygtig mad af lokale råvarer med til opholdet. Der tilbydes både grill-måltidskasser og morgen-måltidskasser.

Europas største og mest avancerede elefantanlæg

Elefantanlægget er ikke bare stort – det er også et anlæg, der i sin udformning ikke er set andre steder i Europa. Anlægget skal derfor også fungere som inspiration for andre holdere af elefanter til, hvordan fremtidens elefantanlæg skal udformes.

Størrelsen og indretningen af anlægget giver os mulighed for at aktivere dyrene på forskellige måder hver dag, og på den måde udfordre deres instinkter for at søge føde. Der vil konstant være foderopgaver rundt omkring i det store anlæg, som dyrene skal løse. Dyrene kan også bade i vand, mudder og sand samt socialisere med hinanden, som hvis de var på den rigtige savanne i Afrika.

Projekteringen af anlægget er blevet til virkelighed i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, og har haft et primært fokus på at give en maksimal dyrevelfærd.

Anlægget giver jer gæster følelsen af at kigge ud over den afrikanske savanne og nyde synet af disse fantastiske dyr. Vi håber at skabe en relation mellem vores gæster og vores dyr, som i sidste ende giver lyst til at beskytte ikke bare elefanter, men vores sårbare natur i hele verden.

Se illustration af den enorme elefantslette her. Den er lavet af Sanne Fredin.

Om afrikanske elefanter

Afrikanske elefanter er verdens største landlevende pattedyr, og kan veje helt op til 6,5 ton! De lever i sociale grupper styret af en ældre matriark.

Man finder afrikanske elefanter på både skov- og græssavannen, men også i regnskoven og ørkenen. Deres udbredelse er primært fordelt på den sydlige del af det afrikanske kontinent.

Elefanter er planteædere, som lever primært af græsser, bark og blade, men også urter og rødder fra planter. De kan blive helt op til 60-70 år gamle, og har en drægtighed på gennemsnitligt 640 dage.