Kort &
Billetter

Evolutionsmuseet

Danmarks første dinosaurmuseum byder på sjældne fossiler og nye perspektiver på evolutionshistorien.

I Evolutionsmuseet kan du opleve nogle af verdens mest sjældne, komplette og dyrebare fossiler fra dinosaurer og andre fortidsdyr, bla. verdens bedst bevarede Allosaurus, et kæmpedovendyr og verdens største kranie.

Uanset om du er børnefamilie, entusiast eller derimellem, så vil Evolutionsmuseet give dig en fascinerende, multisensorisk oplevelse af vores fælles evolutionære historie. Lys- og lydsætningen samt tilsat duft, giver en helt unik og moderne oplevelse, som ingen andre steder i verden.

Der er tale om flere verdenssensationer, da museet rummer mange spektakulære og ekstremt værdifulde fund – fossiler fra dinosaurer og andre fortidsdyr, der er blevet udgravet i løbet af de sidste par år og tilsammen dækker 300 millioner års evolutionshistorie.

Museet huser de ægte skeletter fra en række dinosaurer, ti dyr fra Permtiden – tiden før dinosaurerne – samt store dyr fra Istiden. De to bygninger, som tilsammen udgør Evolutionsmuseet, spænder over 1.000 m2.

Ultimativt rovdyr

En af museets absolutte hovedattraktioner er allosauren “Big Joe” – en imponerende 9 meter lang og halvandet tons tung, frygtindgydende kødæder, der levede i Juratiden for 155 millioner år siden. Skelettet fra “Big Joe” er det mest velbevarede allosaurskelet, man nogensinde har fundet – og tilmed et af de mest komplette dinosaurskeletter, man til dato har udgravet.

Landjordens største kranie

En anden af museets sværvægtere er den hornede og sjældne Torosaur “Adam”, som vejede imponerende 6,5 ton. Dens kranie har en længde på næsten tre meter og er dermed det største kranie fra alle landlevende dyr, der nogensinde har levet på jorden.

Verdens vigtigste fossil

Museets dyrebareste fossil er den uhyre sjældne Archaeopteryx-fossil – én blandt blot tolv i verden. Archaeopteryx kaldes også for verdens vigtigste fossil, fordi den bekræfter Darwins evolutionsteori, idet der er tale om et dyr, som er halvt fugl, halvt dinosaur – også kaldet en overgangsart. Det sjældne fossil har hidtil været utilgængeligt for offentligheden, men på Evolutionsmuseet kan man nu for første gang opleve det sensationelle fossil på nært hold.

Andre fortidsdyr

Museet byder også på et udvalg af ægte skeletter af dyrene, der levede i istiden, efter dinosaurerne. Bl.a. et kæmpedovendyr på 4,5 meter i højden, som fascinerende står på bagbenene.

I udstillingen om Permtiden får du fortællingen om en af de vigtigste begivenheder i livets historie, nemlig da de første store dyr blev landlevende og du møder hele ti dyr fra Permtiden.

Vil du læse mere og opleve Evolutionsmuseet på tættere hold, så klik her.