Kort &
Billetter

Afrikanske løver

De evakuerede løver fra Ukraine kan opleves ved panoramavinduet i Tigerskoven eller fra gangbroen, indtil de får et nyt stort særligt indrettet anlæg med masser af plads og aktiviteter, hvor de kan være ambassadører for deres vilde artsfæller i naturen. I den kommende tid forventes flere løver til safariparken.

Evakuerede løver fra Ukraine

Løverne er alle evakuerede i et internationalt samarbejde, der udover Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse, består af 17 andre dyreværnsorganisationer og zoologiske haver i Europa, samt den europæiske forening af zoologiske haver og akvarier, EAZA.

Hunløverne, som du kan se i Knuthenborgs anlæg, er omkring tre år gamle og stammer fra en zoologisk have i det østlige Ukraine. De hedder Simba, Molly og Ploy og er alle blevet evakueret til Poznan Zoo i Polen, der har fungeret som mellemstation. Derfra er de hentet af personale fra Knuthenborg Safaripark. Det er en meget atypisk situation, vi befinder os i med det fortsatte behov for at evakuere store rovdyr. Derfor stiller vi os her i Safariparken til rådighed ved at tilbyde trygge rammer og en sikker fremtid.

Sidste nye løve, er den voksne hanløve Akeru, som er ca. 3 år gammel. Han ankom i juli 2024 og er netop lukket ud i anlægget, efter en kort periode med træning og tilvænning.

Truede af illegal dyrehandel

Det stod tidligt meget klart for os indenfor det europæiske zoosamarbejde, at risikoen var meget stor for at løverne ville ende på det illegale marked, hvis ikke vi var med til at gøre en indsats og sikre et trygt hjem for dem. Den illegale handel med vilde dyr og dele af dyr, er en af de største trusler mod den biologiske mangfoldighed.

Nyt kæmpe anlæg til løver under opbygning i Knuthenborg

I Knuthenborg er der masser af plads og muligheder for dyrene. Vi er i fuld gang med at bygge et særligt indrettet løveanlæg på cirka 40.000 m2, svarende til størrelsen på syv fodboldbaner. Løveanlægget vil stå klar i 2025 og have fokus på høj dyrevelfærd og masser af plads. Det er naturligt for løver at være i en større flok, og i den kommende tid forventes flere løver til safariparken. Løvernes nye anlæg bliver det nuværende ulveanlæg, hvor der også opføres en ny staldbygning. Ulvene vil stadig kunne opleves i Knuthenborg, hvor de flyttes til et nyopført anlæg et andet sted i parken.

Det vil være muligt at overnatte helt tæt på løvebestanden i luksushytter med direkte udsigt til anlægget gennem hyttens panoramavindue.

Safariparken huser allerede Europas største elefantanlæg samt Europas største tigeranlæg.

Tæt på dig i Knuthenborg, men vi skal passe på dem i det vilde!

Savannens konge

Løver har stærke, kompakte kroppe med kraftige forben, tænder og kæber til at trække og dræbe byttedyr med. Deres pels er gullig-guldfarvet, og voksne hanner har pjuskede manker, der varierer i farve fra blond, til rødbrun og til sort. Længden og farven på en løves manke er sandsynligvis bestemt af alder, genetik og hormoner. Unge løver har lyse pletter i deres pels, der forsvinder, når de vokser. En fuldvoksen hanløve kan veje op til 250 kilo og hunnerne op til ca. 180 kilo. Udover deres størrelse er de fleste løve- og tigerkroppe så ens uden hud, at kun eksperter kan skelne dem fra hinanden.

Det kraftige bid

Løven er et stort rovdyr med et enormt kraftigt bid. Dens kindtænder er ikke flade som vores, men skarpe som en kniv. Når den æder, tygger den ikke maden ordentligt, men sluger store stykker kød ad gangen. I ét måltid kan en stor løve sluge mere end 50 kilo – det svarer nogenlunde til 250 bøffer nede fra slagteren.

Supersocial

Løver er verdens mest sociale kattedyr. De lever i grupper af beslægtede hunner, som kan omfatte flere end 40 individer. Hvilket inkluderer voksne »teenagere« (mellem 2 og 4 år), unger samt en eller flere fastboende hanner. Hvor meget føde der er tilgængeligt spiller en væsentlig rolle i størrelsen af en løveflok. I områder med mange byttedyr er flokken oftest større.

Trusler

De største trusler mod afrikanske løver er konflikter med mennesker, mangel på byttedyr, tab af levesteder samt klimaændringer og handel med vilde dyr. I løbet af det seneste årti er løvebestandene faldet med omkring 30 procent. Med færre end 23.000 afrikanske løver tilbage i naturen er de nu officielt klassificeret som »sårbare«. Så meget som 4 ud af 5 løveunger dør i det vilde, før de når op i en voksen alder. Hvis vi ikke gør noget ved situationen nu, risikerer vi at miste halvdelen af de vilde løver i det østlige Afrika indenfor tyve år.

KLASSE: Mammalia (Pattedyr)

ORDEN: Carnivora (Rovdyr)

FAMILIE: Felidae (Kattedyr)

SLÆGT: Panthera

ART: Panthera leo