Billetter

Nyhed: Europas største tigeranlæg er åbent

Knuthenborg Safaripark har åbnet Europas største tigeranlæg med pensionerede cirkustigere

Den nye tigerskov åbnede d. 1. juni, hvor den første pensionerede cirkustiger i Knuthenborg Safaripark, Keni, og vores fire andre tigre nu bor.

Sidste år byggede Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til fire pensionerede cirkuselefanter. I år har vi gjort kunsten efter med et tilsvarende anlæg til tigere. Knuthenborg Safaripark har sammen med Dyrenes Beskyttelse og med støtte fra QATO Fonden designet et tigeranlæg, der huser en pensioneret cirkustiger fra Spanien og på sigt skal huse andre såkaldte ’rescue-tigere’. Anlægget bliver det største af sin slags i Europa, hvor tigerne skal leve ude hele året.

”Samarbejdet mellem Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark beror på vores fælles forståelse af god dyrevelfærd. Vi har nu arbejdet rigtig meget sammen omkring de pensionerede cirkuselefanter, og så er det naturligt at fortsætte det gode arbejde. Denne gang med fokus på tigere i endnu et internationalt forgangsanlæg,” fortæller direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Unik gæsteoplevelse i naturen – med fokus på tigervelfærd

Knuthenborg Safariparks gamle anlæg til tigere, ’Tigerskoven’, har med de nye ambitioner ændret sig. Blandt andet er det gamle gennemkørselsanlæg bygget om til et gennemgangsanlæg, der består af en 200 meter lang gangbro i knap 5 meters højde. Her kan man se ned og følge tigerenes liv på nærmeste hold. Det er en helt særlig natur- og dyreoplevelse, der giver gæsterne et sjældent indblik i verdens største kattedyrs formidable camouflageevne og lydløse gang.

”Den nye tigerskov er en pendant til elefantanlægget, idet vi nu har skabt fremtidens tigeranlæg. Et anlæg hvor velfærd og naturlige miljøer er i centrum samtidig med, at gæsterne får en fantastisk dyreoplevelse,” siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Derfor giver det også rigtig god mening for os at tage imod en tiger som Keni, der kan få en rolig pension efter et omskifteligt liv. Tigere er solitære dyr og færdes over store territorier i naturen, hvor de kun omgås andre tigere i begrænset omfang. Det nye anlæg afspejler i højere grad denne adfærd hos tigerne, og derfor er Tigerskoven delt op i fire adskilte områder, så nogle tigre kan færdes naturligt hver for sig, imens andre tigre, som er vokset op sammen, kan gå to og to.

Den nye tigerskov er bygget i samme område som den gamle tigerskov, og vi glæder os til at invitere alle gæsterne ind i Tigerskoven. Byggeriet af det nye anlæg støttes af QATO Fonden.