Kort &
Billetter

Om Knuthenborg

Knuthenborg Safaripark

Her i Nordeuropas største safaripark oplever du 500 vilde dyr i naturlige miljøer og nogle af verdens mest velbevarede skeletter af permdyr og dinosaurer. Dinosaurerne kommer til live i vores vilde dinosaurskov og suset i maven er sikret på landets største naturlegeplads. Den komplette naturoplevelse får du, når du vågner op til snabeltrut eller tigerbrøl i Knuthenborg Camp. Dét er en oplevelse vildere.

Vores ønske er at skabe en komplet familieoplevelse, hvor evolutionshistorien giver perspektiv til, hvordan vi er i naturen. Vi tror på, at dyrevelfærd og de truede dyrearters overlevelse, er fremtiden.

På dyrenes præmisser

I Knuthenborg foregår tingene på dyrenes præmisser, så hvis æslerne vælger at stille sig midt på vejen, så må vi andre vente – ligesom i naturen. Derfor kan du risikere at opleve færre eller flere af den dyreart, du drømmer om at opleve. Dyrene styrer tempoet her. Fx er tigre helt naturligt solitære dyr, der ikke lever i flokke. Derfor opleves vores tigre altid kun én eller to sammen, som de ville have levet i naturen.

Mission Vi vil give vores gæster Nordeuropas bedste evolutionsbaserede natur- og dyreoplevelse

Vision Vi vil inspirere vores gæster til at lære om naturens og evolutionens udvikling for bedre at kunne passe på dyr og natur i fremtiden

Værdier Dyrevelfærd, gæsteservice

Det gode samarbejde

Rescue-dyr og dyrevelfærd: Dyrenes Beskyttelse

I samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse forpligter vi os til at sætte dyrevelfærden forrest. I Europa forbydes vilde dyr i cirkus, dyreforsøg og handel med vilde dyr mange steder. Dyrene, der er til overs efter disse forbud, kan hverken sættes ud i naturen eller indgå i avlssamarbejder. Derfor har vi sammen med Dyrenes Beskyttelse givet et nyt hjem i Knuthenborg til pensionerede cirkusdyr, og fortsætter arbejdet ved at tage imod flere rescue-dyr løbende.

Evolutionshistorie, permtid og dinosaurer: Geomuseum Faxe

Samarbejdet med Geomuseum Faxes inspektør, den erfarne palæontolog Jesper Milan, danner det ideelle grundlag for en både videnskabeligt velfunderet og indlevende udstilling om evolutionshistorien, formidling herom og bidrag til ny forskning på området.

Internationalt avlssamarbejde for at beskytte truede dyrearter: EAZA

En stor del af parkens dyr er en del af det internationale avlssamarbejde under EAZA. Det betyder, at vi udveksler dyr med andre zoologiske haver i hele Europa, for at vi i fællesskab har bedre grundlag for at redde truede arter fra at uddø, og på sigt genudsætte disse arter i deres naturlige habitat.

OBS. Færdsel i Knuthenborg Safaripark sker på eget ansvar – både personligt og materielt.

Knuthenborg gods

Knuthenborg ejes og drives af adm. direktør, Christoffer Knuth og omfatter:

  • Knuthenborg Safaripark på 400 hektar
  • Landbrug på 1250 hektar
  • Skov, park og øvrige arealer på 1150 hektar – bl.a. den populære Merritskov, som I kan læse mere om her
  • Bandholm Havn med 600 m kajanlæg og dybgang på 5,80
  • 3.000 m2 historiske bygninger i Safariparken fra perioden 1864-1873
  • 7 km granitmur og 3 km dige rundt om Safariparken
  • 40 udlejningsejendomme og erhvervsejendomme

Informationen

Har du praktiske spørgsmål vedr. jeres besøg til Knuthenborg, hvor I ikke har booket særoplevelser, undervisning eller mad, så er det os du skal have fat i.

Tlf. +45 54 78 80 89
Mail mail@knuthenborg.dk

Administration

Knuthenborg Safaripark
Knuthenborg Allé 2
4930 Maribo

Telefontid 9.00 – 15.00
Tlf. +45 54 78 80 89
Mail knuthenborg@knuthenborg.dk

Akuttelefon til vagt i nødstilfælde efter parkens åbningstid: +45 93 63 38 60

Tryk her for at se vores indsamlingsregnskab.

Vores sponsorer

Frisko
Frimann
Jyske Bank
BC Catering
Dagrofa Engros
Dagrofa Food Service
Hunseby Smedie
Krenkerup
Halstedhus Efterskole
Poda
Ken Storkøkken
Henrik Lund Lauridsen A/S
Aage Maagensen