FAQ generelt
I menuen herunder kan du finde svar på nogle af de mest søgte spørgsmål. OBS. Færdsel i Knuthenborg Safaripark sker på eget ansvar – både personligt og materielt.
Find vej
Adresse
Knuthenborg Allé 1, 4930 Maribo
Så kort tid tager det
- København: 1 time 20 minutter
- Ringsted: 1 time 10 minutter
- Køge: 1 time 5 minutter
- Næstved: 1 time
- Vordingborg: 35 minutter
- Nykøbing F: 30 minutter
- Nakskov: 30 minutter
- Svendborg: 1 time 40 minutter
- Odense: 2 timer 10 minutter
De mest almindelige spørgsmål
Åbningstider
Parken åbner 1. april 2023.
Du kan se alle åbningstiderne i løbet af sæsonen lige her.
Åben ild og grill
Det er ikke tilladt at bruge åben ild eller grille i perioden 1. juni til 31. august pga. brandrisiko.
Det er dog tilladt i de enkelte camps og i campsområderne, da dette er sikrede områder.
Hvad er Knuthenborg Safaripark?
Du kan læse mere om Knuthenborg Safaripark lige her.
Hvad er inkluderet i entréen?
Når du har købt entré til Knuthenborg Safaripark, får du både adgang til safari blandt mere end 500 vilde dyr, adgang til Evolutionsmuseet, Limpopoland og forlystelserne, ligesom du har fri adgang Dinosaurskoven. Alle oplevelser er således inkluderet i prisen.
Kan vi besøge parken uden bil?
Ja, I kan sagtens besøge os på motorcykel eller cykel – eller I kan nyde parken til fods. Vær dog opmærksom på, at afstandene er store: Der er 23 km veje i safariparken!
I anlæg med livsfarlige dyr er der kun adgang for biler og busser. Disse områder er markeret på kortet som I får udleveret ved ankomst.
Hvordan er parkeringsmulighederne?
Vi har gode parkeringsmuligheder i hele parken. De fire centrale parkeringspladser er ved Evolutionsmuseet, Limpopoland, Dinosaurskoven, Tigerskoven og Abeskoven. Vi opfordrer til at man parkerer i græsset, mens man kigger på dyrene i resten af parken.
Kan vi lade vores el-bil i parken?
Ja, vi har ladestandere fra Clever på p-pladsen ved Limpopoland og på p-pladsen ved Dinosaurskoven.
Kan vi leje en bil af Knuthenborg?
Nej, I kan desværre ikke leje en bil af Knuthenborg.
Kan man betale med MobilePay i parken?
Ja, du kan betale med MobilePay alle steder i parken.
Kan vi bruge Bandholmporten som indgang?
Bandholmporten er åben i en begrænset periode.
Adressen til Bandholmporten er: Knuthenborg Park 1, 4941 Bandholm
Hvad gør jeg, hvis jeg sidder fast, eller kommer til skade i parken?
Du kan ringe til vores Safariservice på 40 90 34 70, så kommer de og hjælper dig, så hurtigt de kan.
Hvor kan jeg læse mere om dyrene?
Er vi garanteret at se alle dyrene når vi besøger Knuthenborg Safaripark?
Knuthenborg Safaripark er et sted, hvor gæsterne får en ægte naturoplevelse. Dyrene går frit på de store naturtro områder, hvilket betyder at de har masser af plads til, og mulighed for at trække sig. Hos os foregår tingene på dyrenes præmisser. Dyrene er opdelt efter det kontinent de oprindeligt stammer fra, da det er mest naturligt for dem at omgås dyr, som de i naturligt ville have omgås med. Det er også derfor, at du kan risikere at opleve færre eller flere af den dyreart, du drømmer om at opleve. Dyrene styrer tempoet. Fx er tigere helt naturligt solitære dyr, der ikke lever i flokke. Derfor opleves vores tigere altid kun én og én eller to sammen, som de ville have levet i naturen. Det samme gør sig gældende ved løverne. De går på store arealer, med massere af træer og buske, som de kan gemme sig bag.
Hvis vejret er dårligt, kan vi så risikere ikke at se alle dyrearterne?
De af vores dyr, som er vejrfølsomme (ca. 10 % af vores dyrearter), har adgang til udeområderne, men de bestemmer selv, om de vil gå ud, og hvor lang tid de vil blive ude. Derfor går flere af dem ind og ud i løbet af en dag med dårligt vejr. Vi har meget fokus på dyrevelfærd, og dyrenes sundhed er vores første prioritet.
Der er nogle dage i ydersæsonerne, hvor vi oplever dette grundet ustadigt vejr. Derfor har vi lavet det nye billetsystem online, hvor priserne differentierer. Det betyder bl.a., at priserne er væsentlig lavere i marts/april, end de er i højsæsonen.
Gæsterne oplever i parken dyrene på dyrenes præmisser, som er vores måde at holde dyr på i Knuthenborg.
Datobestemte billetter, års-, sæson-, familie- og institutionskort
Kan jeg få rabat med mit års- eller sæsonkort fra Knuthenborgs samarbejdspartner (DAZA) i webshoppen?
Nej, for at opnå rabatten skal du købe din billet i porten. Rabatten opnås ved at fremvise dit års- eller sæsonkort fra en af DAZA’s medlemmer. Det er ikke muligt at få fratrukket rabat ved ankomsten til parken, hvis du allerede har købt billet i vores webshop, da det ikke er muligt at kombinere rabatordninger med den rabat, der gives i vores webshop.
Jeg har ikke modtaget det jeg har bestilt hjemmesiden
Hvis du ikke har modtaget dit web-køb på din mail, hvad end det er dags- eller flexbilletter, års-, sæson- eller familiekort, gør du følgende:
- Der kan forekomme lidt forsinkelse på mailen, afvent derfor mindst en time, for at se om den kommer.
- Har du tjekket dit spamfilter eller din mappe med uønskede mails?
- Såfremt du har prøvet ovenstående, og du fortsat ikke har modtaget mail om dit web-køb, kontakt da os på mail@knuthenborg.dk eller telefonisk på +45 54788089
Kan det betale sig at købe billetterne på hjemmesiden?
Ja, der er altid penge at spare ved at købe billetterne på hjemmesiden. Faktisk er der op til 50% at spare på udvalgte dage.
Er jeg sikret adgang på en dag med mange besøgende, når jeg har købt datobestemte billetter?
Ja, når du har købt datobestemte billetter, er du garanteret adgang den pågældende dag. Vores billetsystem på hjemmesiden er netop til for at vi har et indblik i besøgstal den pågældende dag.
Kan jeg ændre datoen på mine datobestemte billetter?
Det er ikke muligt at ændre datoen på dine datobestemte billetter. Dette gør vi opmærksom på, i forbindelse med købet på hjemmesiden. Ønsker du mere fleksibilitet, kan du købe flexbilletter, som gælder til en valgfri dato.
Hvad er flexbilletter?
Flexbilletter er til for dig, der ønsker mest mulig fleksibilitet. Når du køber en flexbillet, har du mulighed for at komme hvilken som helst dag i sæsonen.
Kan jeg købe billetter ved indgangen til Knuthenborg Safaripark?
Ja, du kan fortsat købe billetter ved ankomst. Det er dog altid billigst at købe billetterne her på hjemmesiden. Selvom safariparken er kæmpestor, kan vi ikke garantere, at vi har mulighed for at lukke flere ind på travle dage, hvis du først ønsker at købe billetterne ved indgangen. Gæster med datobestemte billetter købt på hjemmesiden, sæson- og familiekortholdere er garanteret adgang.
Er vi garanteret adgang til parken med års-, sæson- eller familiekort?
Ja, vi har selvfølgelig taget højde for, at I muligvis lægger vejen forbi. I er derfor garanteret adgang i hele safariparkens normale åbningstid.
Hvad er et årskort?
Årskortet giver kortholder entré til Knuthenborg Safaripark i normal åbnings tid i indeværende sæson, samt entré til Lalandia Aquadome og Monky Tonky Land i perioden d. 1. januar – 2. april og 29. september – 31. december.
Hvad er sæsonkort?
Sæsonkortet giver kortholder entré til Knuthenborg Safaripark i normal åbningstid i indeværende sæson.
Kan jeg besøge parken flere gange dagligt med mit års- eller sæsonkort?
Ja, hvis du er års- eller sæsonkortholder, kan du sagtens besøge parken flere gange samme dag.
Kan jeg fremvise mit års-, sæson- eller familiekort på telefonen?
Når du køber års-, sæson- eller familiekort, har du to muligheder. Du kan enten vælge at købe et digitalt kort, eller tilkøbe et fysisk kort.
Det digitale kort modtages på mail og skal vises på enten telefon eller tablet. Det anbefales at man tager et screenshot af kortet og gemmer på telefonen, så man altid har det lige ved hånden.
Hvis du har tilkøbt et fysisk kort, modtager du en mail med kvittering og et midlertidigt kort. Efter ca. 14 hverdage modtager du dit fysiske kort. Hvis du ankommer til parken og har glemt kortet, kan du fremvise mailen med det midlertidige kort.
Hvor længe er mit sæson- eller familiekort gyldigt?
Sæsonkortet er gyldigt i én sæson og kun i safariparkens ordinære sæson mellem april og oktober. Kortet kan ikke benyttes uden for parkens ordinære sæson.
Hvor længe er mit årskort gyldigt?
Årskortet er gyldigt indeværende år, fra d. 1. januar til d. 31. december.
Hos Knuthenborg har kortholderen fri entré i den ordinære sæson, mellem april og oktober.
I Lalandia har kortholdere fri entré til Aquadome og Monky Tonky Land i perioden d. 1. januar – 2. april og igen d. 29. september – 31. december.
Kan jeg først besøge parken, når jeg har modtaget mit fysiske kort?
Du kan besøge parken med det samme. Hvis du har valgt at tilkøbe et fysisk kort, vil du modtage en mail med et midlertidigt kort i forbindelse med dit køb, inden for ca. 10 minutter. Det midlertidige kort giver dig entré til safariparken på lige fod med plastkortet. Du modtager det fysiske kort ca. 14 hverdage efter bestilling.
Kan jeg få rabat med mit års-, sæson- eller familiekort, når jeg handler i parken?
Ja, du får 10% rabat når du handler i spisesteder og souvenirbutikker i Knuthenborg Safaripark, som kortindehaver af et års- eller sæsonkort. Fordelene kræver forevisning af det digitale eller fysiske kort. Fordelene kan ikke kombineres med andre rabatter.
Som kortindehaver af et familiekort, opnår du ikke rabat ved handel i parken.
Kan jeg få rabat andre steder med mit års- eller sæsonkort?
Ja, med et års- eller sæsonkort til Knuthenborg Safaripark får 10-15% ved DAZA institutioner.
For at opnå rabatten vil du skulle medbringe dit digitale eller fysiske kort ved indgangen.
Vi tager forbehold for ændringer i rabataftaler og vilkår.
Jeg har mistet mit fysiske års-, sæson- eller familiekort, hvad gør jeg?
Du kan benytte det midlertidige kort på den fremsendte PDF, som du modtog i forbindelse med købet af kortet. Du kan bestille et nyt kort, det koster 75 kr. Kontakt os på mail@knuthenborg.dk eller telefonisk på +45 54 78 80 89, for at bestille et nyt kort.
Giver års-, sæson- og familiekortet adgang til parken hvis jeg er på motorcykel, cykel eller gående?
Ja, du må gerne komme på motorcykel, cykel eller gående. Vær opmærksom på at der er områder med livsfarlige dyr hvor motorcykler, cykler eller gående ikke er tilladt. Disse fremgår i safariguiden som bliver udleveret ved ankomst.
Familiekortet giver fortsat adgang til kortholder og op til 4 andre personer, ved ankomst samtidigt.
Kan jeg benytte mit års-, sæson- eller familiekort til entré i forbindelse med et ophold i Knuthenborg Camp?
Familiekortet kan ikke benyttes til adgang til safariparken i forbindelse med ophold i Knuthenborg Camp safaritelte. Du får altså ikke rabat på entreprisen i forbindelse med ophold i Knuthenborg Camp safaritelte, selvom du har et familiekort.
Som indehaver af et års- eller sæsonkort, opnår du 10 % rabat ved booking af Knuthenborg Camp, på hverdage (dog ikke i perioden d. 24. juni – 13. august 2023). Rabatten opnås ved at indtaste din unikke kode, som du har modtaget ved købet af kortet, under booking af det ønskede Camp-område. Kortet ikke kan benyttes til adgangen til safariparken i forbindelse med ophold og du får dermed ikke rabat på entreprisen, men 10 % på det samlede beløb for opholdet.
Hvor mange personer kan jeg tage med i Knuthenborg Safaripark med mit familiekort?
Familiekortet giver adgang til Knuthenborg Safaripark for kortholder og op til 4 andre personer i bilen (OBS. såfremt I ankommer i bil, skal alle 5 personer befinde sig i samme bil).
Kan jeg fremvise mit familiekort på telefonen?
Ja, hvis du har glemt det tilkøbte fysiske kort, kan du fremvise den PDF, du modtog på mail ved købet af familiekortet.
Hvor længe er mit familiekort gyldigt?
Familiekortet er gyldigt i én sæson og kun i safariparkens ordinære sæson mellem april og oktober. Kortet kan ikke benyttes uden for parkens ordinære sæson.
Hvor køber jeg familiekortet?
Familiekortet kan kun købes online, før sæsonstart og findes kun i et begrænset antal.
Hvornår sættes familiekortene til salg til kommende sæson?
Familiekortene sættes til salg når indeværende sæson er slut.
Har jeg fortrydelsesret på køb af års-, sæson- eller familiekort?
Hvis du ønsker at gøre brug af din fortrydelsesret på års-, sæson- eller familiekort, skal du meddele det til os senest 14 dage efter bestilling.
Vi refunderer ikke leveringsomkostninger eller omkostninger, vi har haft til selve udarbejdelsen af dit kort. Hvis du tager dit kort i brug inden for 14 dage fra bestillingen, skal du samtykke til at give bortkald på din fortrydelsesret.
Jeg har købt datobestemte billetter, men har nu fortrudt købet?
I forbindelse med købet af de datobestemte billetter på hjemmesiden, fremgår det tydeligt, at billetterne ikke kan refunderes eller ændres.
Kan institutioner købe kort til parken - og hvordan?
Ja, institutioner kan købe institutionskort til Knuthenborg Safaripark.
Prisen på institutionskortet afhænger af det antal børn og voksne som skal benytte kortet. Kontakt os på mail@knuthenborg.dk for at bestiller eller få mere information.
Institutionskortet er gyldigt i pågældende sæson, og giver entré til maksimalt det antal børn og voksne som kortet er udstedt til.
Kan alle købe et institutionskort?
Nej, Knuthenborg Safaripark udsteder ikke institutionskort uden fast defineret brugergruppe. Det betyder at f.eks. væresteder, settlementer, beboergrupper, familieteams, legestuer og lignende ikke kan købe institutionskort.
Kan jeg bruge mit ledsagerkort i parken?
Hvis du som handicappet har behov for en ledsager, kan du få én ledsager med på din entrébillet. Det forudsætter dog, at du kan fremvise gyldigt ledsagerkort fra Dansk Handicaporganisation eller Dansk Blindesamfund. Kortet fremvises i porten ved indgangen til parken
Kan man købe et gavekort til Knuthenborg Safaripark?
Ja, via vores webshops er det muligt at købe et gavekort, som kan benyttes til Knuthenborg Camp, sæsonkort, billetter, såvel online som ved indgangen eller i en af vores spisesteder/butikker i parken.
Selve oplevelsen i Evolutionsmuseet
Hvilken oplevelse får man?
Når man besøger det Evolutionsmuseet, træder man ind i et sanseligt univers, hvor man bruger både øjne og ører. Man kan opleve uhyre sjældne og enormt velbevarede eksemplarer af ægte dinosaurer og permdyr. Vi har et ønske om at skabe en helt unik oplevelse, som giver en både naturvidenskabelig indsigt og gør personligt indtryk. Læs mere om udstillingen her.
Er det bare udstillede skeletter/fossiler?
På Evolutionsmuseet kan man opleve vaskeægte forhistoriske skeletter, men du kan også se rekonstruktioner af en håndfuld af udstillingens dyr, som er formet ud fra helt ny forskning. Det skaber et endnu mere virkelighedsnært indtryk af, hvordan de her forhistoriske dyr har set ud og levet. Der er blandt andet fundet hudaftryk fra halsen af vores Allosaurus, Big Joe. Det er første gang nogensinde, at man finder hudaftryk fra halsen på en theropod – både det ægte hudaftryk og en rekonstruktion af hals og hoved fra vores Allosaurus kan opleves i udstillingen.
Hvordan er jeres oplevelse/udstilling anderledes end andre og mere klassiske fossil-udstillinger?
Evolutionsmuseet skal være for alle typer af gæster – både dinosaur-interesserede, kulturinteresserede, børn og voksne. Vi har derfor haft et enormt stort fokus på at skabe en helt unik oplevelse hvor særligt sanserne påvirkes. Der er derfor gjort brug af digitale installationer, hvor lyde og lys understøtter oplevelsen af de oldgamle knogler. I begge udstillinger mødes æstetikken og naturvidenskaben på helt unik vis og byder vores gæster indenfor til en helt speciel og dragende oplevelse.
Hvilken oplevelse får man som camp-gæst i udstillingen om aftenen?
Som camp–gæst kan I opleve perm-udstillingen, når mørket falder på, og parken er lukket for alle andre gæster. Få evolutionsoplevelsen uden forstyrrelser, og tag jeres helt egen nat på museet.
Må man tage billeder eller filme i udstillingen?
Man må meget gerne fotografere og filme i udstillingerne. Vi elsker at følge med i jeres oplevelser på sociale medier, og du kan altid dele dine oplevelser med os ved at tagge os på Instagram @knuthenborg
Vær opmærksom på at lyset i udstillingerne spiller en stor rolle i oplevelsen af det naturhistoriske museum – overvej derfor om hvorvidt blitzen på din telefon eller dit kamera kan forstyrre dine omgivelser.
Må man røre ved udstillingsartefakterne?
Det er ikke tilladt at røre ved udstillings-genstandende. Der er flere af udstillingens elementer som ikke er beskyttet af glasmontre, men det er stadig enormt vigtigt, at man ikke rører ved noget af det udstillede. Skeletterne er oldgamle, uerstattelige og skrøbelige. Der er installeret alarmer, hvis du mod forventning, bevæger dig for tæt på udstillings-genstandende.
Findes der tilkøb af speciel-rundvisning i udstillingen?
På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at tilkøbe en special-rundvisning i vores nye udstilling. Men du er altid velkommen til at kontakte os på mail@knuthenborg.dk med din forespørgsel.
Hvor lang tid tager det at se udstillingen?
Varigheden af hænger meget af hvor dybdegående jeres oplevelse af samlingen skal være. Det er muligt at opleve udstillingen på alt fra 15 minutter til flere timer.
Er alle udstillingsgenstande ægte?
Alle skeletterne i samlingen er ægte. Du kan ved hvert skelet finde et ”bonemap”, som er en slags kort, der viser hvor meget af dyret, som er intakt.
Er det en fast udstilling?
Udstillingen er en fast del af oplevelsen i Knuthenborg. Der kan i perioder være elementer af udstillingen, som indgår aktivt i forskningen og derfor er midlertidigt udlånt. Udstillingen vil dog hele tiden udvide sig, og der vil flytte nye, spændende skelletter ind.
Hvor kan jeg læse mere om udstillingen og skeletterne?
Er der nogen levende dyr i udstillingen?
Der er ingen levende dyr i udstillingen – alle dyrene her er millioner af år gamle.
Generelt om Evolutionsmuseet
Koster det noget at komme ind?
Nej, indgang til udstillingen er inkluderet i indgangsprisen.
Skal jeg købe billet til udstillingen?
Nej, det er ikke nødvendigt at købe billet til udstillingen.
Hvor finder jeg udstillingen?
Udstillingen er ved den gamle Skovridergård, beliggende overfor Elefantsletten. Se kort over parken her.
OBS. Ved fotosensitiv epilepsi
Vi gør opmærksom på at der i denne udstilling forekommer flere sekvenser med blinkede lys, som kan påvirke personer, der lider af fotosensitiv epilepsi eller andre beslægtede lidelser.
Hvis du har epilepsi OG konstateret fotosensitivitet, anbefaler vi dig helst at undgå denne udstilling for at undgå epileptiske anfald.
Alternativt kan det afhjælpe at kigge væk fra det blinkende lys, holde en hånd for det ene øje og undgå at lukke begge øjne.
Må jeg have hund med ind i udstillingen?
Nej, hunden må ikke medbringes inde i udstillingen. Hunden er velkommen i området omkring udstillingen. Der er også en hundeparkering, hvor hunden kan tage en slapper i skyggen, imens i nyder oplevelsen.
Er der tilgængeligt for personer med handicap og/eller gangbesvær?
Ja, udstillingen er udstyret med en indgang med rampe, således folk med kørestol eller gangbesvær kan tilgå udstillingen.
Hvad er åbningstiderne?
Udstillingen har åbent i hele parkens åbningstid. Du kan finde parkens åbningstider her.
Kan jeg risikere at stå i lang kø?
Udstillingen er godkendt til hhv. 150 og 350 personer. Overskrides dette antal, må man forvente lidt ventetid.
Hvordan er parkeringsfaciliteterne?
Lige udenfor udstillingen finder I et stort parkeringsområde tilegnet udstillingen.
Er der aldersgrænse på udstillingen?
Nej, alle er velkommen til at besøge udstillingen.
Kan jeg medbringe en barnevogn/klapvogn?
Ja, det er muligt at tilgå udstillingen med barnevogn/klapvogn. Her kan I med fordel benytte indgangen med tilhørende rampe.
Er der toilet adgang ved udstillingen?
Ja, i kælderen under perm-udstillingen finder i toiletfaciliteter.
Er der toilet adgang for folk med handicap eller gangbesvær?
Nej, der er desværre ikke handicaptoiletter tilgængelig ved udstillingen. Der findes handicaptoiletter ved Dinosaurskovens p-plads og inde i Limpopoland.
Er udstillingen tilgængelig for camp-gæster om aftenen?
Som camp-gæst er man velkommen til at besøge perm-udstillingen efter lukketid.
Pt. er det ikke muligt at besøge dinosaur-udstillingen om aftenen.
Må man spise i udstillingen?
Nej, men I kan finde borde- og bænkesæt i det grønne areal omkring udstillingen. Der er også salg af snacks og drikkevarer bag perm-udstillingen.
Kan jeg købe mad- eller drikkevarer, samt souvenirs ved udstillingen?
Ja, bag perm-udstillingen tilbyder vi forskellige snacks og drikkevarer, som I kan nyde i de smukke omgivelser. Her er også mulighed for at finde souvenirs.
Må man ryge ved udstillingen?
Nej. Man kan ryge i de to markerede områder ved Limpopoland og Abeskoven. Resten af parken fuldstændig røgfri.
Kan jeg komme til udstillingen på gåben?
Det er muligt at nyde parken, herunder udstillingen, på gåben – vær dog opmærksom på at afstandene kan være store: der er 23 km. vej i safariparken.
Spisesteder, forlystelser og oplevelser
Hvad kan man få at spise i Knuthenborg?
Knuthenborg Safaripark har et bredt udvalg af madtilbud i parken. Vi har stor fokus på lokale, hjemmedyrkede og økologiske råvarer. Vi har både vegetariske og veganske valgmuligheder.
Læs om madtilbud og se menuer her.
Hvornår har spisestederne åbnet?
Kan jeg spise i Orangeriet til aften som dagsgæst?
Nej, det er ikke muligt for dagsgæster at spise i Orangeriet. Se frokostmenuen her.
Hvad er Limpopoland?
Limpopoland er det kæmpe store forlystelsesparadis midt i Nordeuropas største safaripark! Her er aktiviteter og forlystelser til timevis af sjov – og så er alle aktiviteter gratis, når entréen først er betalt. Limpopoland rummer desuden café, spisesteder og Informationen. Læs mere om Limpopolands aktiviteter her.
Kan man bade i Knuthenborg Safaripark?
Ja, vandlegepladsen i Limpopoland er vildt sjov for børn i alle andre + modige voksne! Der er ingen druknefare på vandlegepladsen – alt vand kommer fra oven og løber af underlaget. Læs mere om Limpopolands aktiviteter her.
Hvor høj skal man være, for at prøve forlystelserne?
I rutsjebanen ’Kampala Express’ skal børn være mindst 100 cm. ifølge med en voksen eller mindst 125 cm. for at køre alene.
I vandrutsjebanen ’Congo Splash’ skal børn være mindst 120 cm. ifølge med en voksen eller mindst 140 cm. for at køre alene. Læs mere om Limpopolands aktiviteter her.
Souvenirs
I butik Limpopo ved Limpopoland findes et stort udvalg af souvenirs, som bl.a. tøj, bøger, brugskunst, plysdyr, legetøj, postkort, smykker, puslespil. Her er lidt for en værd smag, – og pengepung. Det er også her I finder Knuthenborgs egne varer som bl.a. øl og marmelade. Kig en tur forbi, så hjælper vi gerne med, at finde den helt rigtige ting til jer.
Der er også mulighed for at finde lækre gaver, souvenirs mv. i Pangea. Pangea ligger i Dinosaurskoven og byder på alt fra fossiler til ispinde.
Færdsel i parken
Hvordan færdes man i parken?
Al færdsel i parken foregår på dyrenes præmisser. I får den bedste oplevelse ved at omgås dem stille og roligt. I færdes på eget ansvar i Knuthenborg, både personligt og materielt. I kan komme rundt i jeres bil eller bus, på motorcykel eller cykel – eller du kan nyde parken til fods. Du skal dog være opmærksom på, at afstandene er store: Der er 23km veje i safariparken!
Hvilke færdselsregler er gældende i Knuthenborg Safaripark?
Kørselshastigheden er maks. 30 km/t overalt i safariparken, undtaget af Ulveskoven hvor hastigheden er maks. 10 km/t.
Hold venligst tilbage for dyrene og vær opmærksom på unger og liggende dyr – kør derfor kun på vejene.
For at undgå trafikale udfordringer opfordrer vi til at I parkerer på græsset i bestemte områder – se skiltning herfor.
Må jeg fodre dyrene?
Nej, dyrepasserne sørger for dagligt at fodre dyrene således, at de får præcis den type og mængde foder, de har brug for. Andet eller mere foder kan gøre dyrene alvorligt syge – derfor er det ikke tilladt for gæster at fodre dyrene!
Hvilke regler gør sig gældende i anlæg hvor udstigning er tilladt?
- Hunde skal blive i bilen.
- Børn under 15 år skal altid være ledsaget og under opsyn af en voksen.
- Din bil skal til alle tider være under opsyn.
- Rør gerne ved dyrene, undtaget kameler og vandbøfler på Skovridersletten (hold ca. 10 m. afstand)
- Respektér hvis dyrene trækker sig væk eller holder sig på afstand.
- Dyr med unger kan være afvisende.
- Hav respekt for dyrene og undlad at nærme dig fra en uventet vinkel, f.eks. bagfra, så de bliver overraskede.
- Det er ikke tilladt at medbringe mad udenfor bilen i disse områder.
Hvilke regler gør sig gældende i områder med farlige dyr?
I områder med farlige dyr (Savannen, Flintesletten, Ulveskoven og Dyrehaven) er udstigning ikke tilladt. I porten modtager i en safariguide med bl.a. et kort over parken – her er ovennævnte områder tydeligt markeret.
Motorcykler, cykler og gående er ikke tilladt i områder med farlige dyr. Se alternative ruter på kortet i safariguiden eller følg skiltningen i parken.
I Ulveskoven gælder yderligere sikkerhedsregler:
- Hunde er ikke tilladt i bilen under besøg i Ulveskoven – benyt venligst vores hundeparkering som i finder umildbart inden indgangen til anlægget.
- Det er ikke tilladt at køre i biler med blødt tag i Ulveskoven.
Vi håber på jeres forståelse herfor – det gælder jeres sikkerhed.
Må jeg have min hund med i parken?
Ja, hunde er velkomne.
De skal altid blive i bilen med lukkede vinduer, når I færdes i dyrenes områder – dvs. Maglemermarken, Skovriddersletten og Bandholmmarken.
Hunden må ikke medbringes i dyreanlæg, som besøges på gåben – dvs. Lemurskoven, Nutiden, og boardwalken samt ground-view i Tigerskoven. Ved boardwalken og ground-view er der etableret en hundeparkering med skyggetag. Det er heller ikke tilladt at medbringe sin hund i udstillingerne ved Evolutionsmuseet. Her er der opsat skyggetage, som I er velkommen til at anbringe hunden ved.
Når I kører igennem Ulveskoven, må hunden ikke være i bilen, men skal placeres ved hundeparkeringen, med skyggetag, udenfor anlægget – på eget ansvar.
Hunden må således forlade bilen i alle områder, hvor der ikke går fritgående dyr. Den skal altid føres i snor, og efterladenskaber skal naturligvis fjernes.
Hunden er også velkommen i Limpopoland, så længe den er i snor.
OBS: Husk aldrig at efterlade hunden i en varm bil!
Må jeg medbringe min hund i Lemurskoven og Nutiden?
Nej, hunde er ikke tilladt i vores gennemgangsanlæg
Må vi røre ved dyrene i Lemurskoven og Nutiden?
Nej, det er ikke tilladt at røre ved dyrene som holder til i anlægget, ej heller hvis de opsøger jer. Vi ønsker at tilbyde vores dyr så naturlige forhold som muligt, hvorfor vi bl.a. ikke rører ved dem. Dyrene i anlægget er ikke vant til berøring, og kan finde på at forsvare sig selv ved f.eks. at bide, hvis man alligevel prøver at røre dem.
Må jeg ryge i parken?
Det er muligt at ryge i to markerede områder ved Limpopoland og Abeskoven. Resten af parken er fuldstændig røgfri.
Kan jeg forlade parken og komme ind igen senere samme dag?
Hvis du forlader parken, og ønsker at komme tilbage samme dag er det vigtigt at du har gemt kvitteringen som du fik ved ankomsten til parken første gang.
Kan vi medbringe egen mad?
I er velkommen til at medbringe egen mad. Vi har, i de store naturskønne naturområder, placeret bord/bænkesæt til bl.a. dette formål. Det eneste sted, I bedes undlade at indtage medbragt mad, er ved spisestederne – disse områder er forbeholdt gæster, som har købt maden i madstederne.
Må vi spise vores medbragte mad ved spisestederne som Flintehuset, Mombasa og Hansen Iscafé?
Nej, disse faciliter er forbeholdt gæster som køber maden i vores madsteder. Vi har opsat bord/bænkesæt i vores naturskønne omgivelser, som I er velkomne til at nyde jeres medbragte mad ved.
Må jeg medbringe egen grill i Knuthenborg Safaripark?
I perioder med normalt vejr må du gerne medbringe egen grill. Grillen må benyttes i picnicområderne, som er spredt i hele parken udenfor dyreområderne. Der må dog af sikkerhedsmæssige årsager ikke grilles i Limpopoland. Grillen skal altid overvåges. Et eventuelt forbud mod åben ild i tørkeperioder, skal altid respekteres og at grille i disse perioder er derfor forbudt.
Hvordan færdes man i Tigerskoven?
I tigerskoven går man ad en 200 m. lang boad-walk i fem m. højde over tigrene. Det er også muligt at se ind i Tigerskoven fra et stort vindue nede ved jorden.
Læs mere om Europas største tigerskov her.
Må jeg tage min hund med i Tigerskoven?
Nej, hunde er desværre ikke tilladt på boardwalken ved Tigerskoven. Det samme gør sig gældende ved vores ground-view, hvorfra du kan se løverne. Men vi har lavet en hundeparkering i forbindelse med indgangen hertil, som I skal være velkomne til at benytte. Hundeparkeringen er lavet med indbygget skyggetag.
Adgang for personer med handicap
Kan jeg bruge mit ledsagerkort i parken?
Hvis du som handicappet har behov for en ledsager, kan du få én ledsager med på din entrébillet. Det forudsætter dog, at du kan fremvise gyldigt ledsagerkort fra Dansk Handicaporganisation eller Dansk Blindesamfund. Kortet fremvises i porten ved indgangen til parken
Er parken handicapvenlig?
Som udgangpunkt er der adgang til at nyde alle parkens dyr og oplevelser for personer med handicap og gangbesvær, med undtagelse af klappekeder og få udkigsposter.
I Knuthenborg Safaripark er der gode forhold for både handicappede og ældre. Alle kan på lige fod opleve det fantastiske nærvær til de vilde dyr og den smukke historiske park uden at skulle bekymre sig om trapper, sanitære forhold mv.
I vores gennemkørselsanlæg med de store afrikanske, amerikanske, arktiske og asiatiske dyr som næsehorn, giraf, bison og ulve, er det muligt at opleve dyrene fra bilen.
Klappedyrene på Maglemer- og Bandholmmarken kommer ofte helt op til de asfalterede veje i parken, hvorfra man også som kørestolsbruger, har mulighed for at komme helt tæt på dem.
Gangstierne i de anlæg, som er beregnet til gående trafik, eksempelvis Dinosaurskoven, hos lemurer og kænguruer eller Tigerskoven er belagt med grus eller træ og kan benyttes af kørestolsbrugere.
Er der toiletadgang for personer med handicap?
Der findes handicaptoiletter ved Dinosaurskovens p-plads og lige ved siden af den store parkeringsplads ved Limpopoland.
Er Tigerskoven handicapvenlig?
Ja, boardwalken er konstrueret med henblik på at kørestolsbrugere også kan opleve Tigerskoven fra oven. Man kommer derfor op på Boardwalken via. en rampe, med en hældning på under 1 grad. Boardwalken er ligeledes bred nok til at to kørestolsbrugere kan passere hinanden. Er man kørestolsbruger, skal man vende om for enden af boardwalken, og benytte rampen til at forlade Tigerskoven igen.