Billetter

FAQ generelt

I menuen herunder kan du finde svar på nogle af de mest søgte spørgsmål. OBS. Færdsel i Knuthenborg Safaripark sker på eget ansvar – både personligt og materielt.

Adresse

Knuthenborg Allé 1, 4930 Maribo

Så kort tid tager det

 • København: 1 time 20 minutter
 • Ringsted: 1 time 10 minutter
 • Køge: 1 time 5 minutter
 • Næstved: 1 time
 • Vordingborg: 35 minutter
 • Nykøbing F: 30 minutter
 • Nakskov: 30 minutter
 • Svendborg: 1 time 40 minutter
 • Odense: 2 timer 10 minutter

De mest almindelige spørgsmål

Du kan læse mere om Knuthenborg Safaripark lige her.

Når du har købt entré til Knuthenborg Safaripark, får du både adgang til safari blandt mere end 1000 vilde dyr, adgang til Limpopoland og forlystelserne, ligesom du har fri adgang Dinosaurskoven. Alle oplevelser er således inkluderet i prisen.

Ja, I kan sagtens besøge os på motorcykel eller cykel – eller I kan nyde parken til fods. Vær dog opmærksom på, at afstandene er store: Der er 23km veje i safariparken!

I anlæg med livsfarlige dyr er der kun adgang for biler og busser. Disse områder er markeret på kortet som I får udleveret ved ankomst.

Vi har gode parkeringsmuligheder i hele parken. De fire centrale parkeringspladser er ved Limpopoland, Dinosaurskoven, Tigerskoven og Abeskoven. Vi opfordrer til at man parkerer i græsset, mens man kigger på dyrene i resten af parken.

Ja, vi har ladestandere fra Clever på p-pladsen ved Limpopoland og på p-pladsen ved Dinosaurskoven.

Nej, I kan desværre ikke leje en bil af Knuthenborg.

Ja, du kan betale med MobilePay alle steder i parken.

Du kan benytte Bandholmporten til indkørsel d. 5. juli – 8. august, kl. 10.00 – 12.00.

Adressen til Bandholmporten er: Knuthenborg Park 1, 4941 Bandholm

Du kan ringe til vores Safariservice på 40 90 34 70, så kommer de og hjælper dig, så hurtigt de kan.

Du kan læse om alle dyrene i parken her.

Læs mere om Knuthenborg Safariparks elefantprojekt her.

Læs mere om Knuthenborg Safariparks tigerprojektet her.

Knuthenborg Safaripark er et sted, hvor gæsterne får en ægte naturoplevelse. Dyrene går frit på de store naturtro områder, hvilket betyder at de har masser af plads til, og mulighed for at trække sig. Hos os foregår tingene på dyrenes præmisser. Dyrene er opdelt efter det kontinent de oprindeligt stammer fra, da det er mest naturligt for dem at omgås dyr, som de i naturligt ville have omgås med. Det er også derfor, at du kan risikere at opleve færre eller flere af den dyreart, du drømmer om at opleve. Dyrene styrer tempoet. Fx er tigere helt naturligt solitære dyr, der ikke lever i flokke. Derfor opleves vores tigere altid kun én og én eller to sammen, som de ville have levet i naturen.

De af vores dyr, som er vejrfølsomme (ca. 10 % af vores dyrearter), har adgang til udeområderne, men de bestemmer selv, om de vil gå ud, og hvor lang tid de vil blive ude. Derfor går flere af dem ind og ud i løbet af en dag med dårligt vejr. Vi har meget fokus på dyrevelfærd, og dyrenes sundhed er vores første prioritet.

Der er nogle dage i ydersæsonerne, hvor vi oplever dette grundet ustadigt vejr. Derfor har vi lavet det nye billetsystem online, hvor priserne differentierer. Det betyder bl.a., at priserne er væsentlig lavere i marts/april, end de er i højsæsonen.

Gæsterne oplever i parken dyrene på dyrenes præmisser, som er vores måde at holde dyr på i Knuthenborg.

Datobestemte billetter, sæson-, familie- og institutionskort

Hvis du ikke har modtaget dit web-køb over mail, hvad end det er datobestemte billetter, sæson- eller familiekort, gør du følgende:

 • Der kan forekomme lidt forsinkelse på mailen, afvent derfor mindst en time, for at se om den kommer.
 • Har du tjekket dit spamfilter eller din mappe med uønskede mails?
 • Såfremt du har prøvet ovenstående, og du fortsat ikke har modtaget mail om dit web-køb, kontakt da os på mail@knuthenborg.dk eller telefonisk på +45 54788089

Ja, der er altid penge at spare ved at købe billetterne på hjemmesiden. Faktisk er der op til 35% at spare på udvalgte dage.

Ja, når du har købt datobestemte billetter, er du garanteret adgang den pågældende dag. Vores billetsystem på hjemmesiden er netop til for at vi har et indblik i besøgstal den pågældende dag.

Nej, vi har ikke mulighed for at ændre datoen på dine datobestemte billetter. Derfor gør vi opmærksom på i forbindelse med købet på hjemmesiden.

Ja, du kan fortsat købe billetter ved ankomst. Det er dog altid billigst at købe billetterne her på hjemmesiden. Selvom safariparken er kæmpestor, kan vi ikke garantere, at vi har mulighed for at lukke flere ind på travle dage, hvis du først ønsker at købe billetterne ved indgangen. Gæster med datobestemte billetter købt på hjemmesiden, sæson- og familiekortholdere er garanteret adgang.

Ja, vi har selvfølgelig taget højde for, at I muligvis lægger vejen forbi. I er derfor garanteret adgang i hele safariparkens normale åbningstid.

Sæsonkortet giver kortholder entre til Knuthenborg Safaripark i normal åbningstid i indeværende sæson.

Ja, hvis du er sæsonkortholder, kan du sagtens besøge parken flere gange samme dag.

Ja, hvis du har glemt kortet, kan du fremvise billetten og QR-koden som du har downloaded i forbindelse med køb af kortet. Ligeledes kan du finde det i den mail, du modtog i forbindelse med købet.

Sæsonkortet er gyldigt i én sæson og kun i safariparkens ordinære sæson mellem april og oktober 2021. Kortet kan ikke benyttes uden for parkens ordinære sæson.

Du kan besøge parken med det samme. Du kan downloade et midlertidigt sæsonkort i forbindelse med dit køb. Du vil ydermere modtage en kvittering og midlertidigt sæsonkort indenfor ca. 10 minutter på mail. Det midlertidige sæsonkort giver dig entré til safariparken på lige fod med plastkortet. Du modtager det fysiske kort ca. 14 hverdage efter bestilling.

Ja, du får 10% rabat når du handler i spisesteder og souvenirbutikker i Knuthenborg Safaripark. Sæsonkortfordelene kræver forevisning af det fysiske kort. Fordelene kan ikke kombineres med andre rabatter.

Ja, med et sæsonkort til Knuthenborg Safaripark får du mange fordele og gode rabatter:

 • 10-15% rabat på entré til attraktioner, der er medlemmer af DAZA
 • 50% rabat på entré til Den Blå Planet
 • 50% rabat på entré til Universe
 • 50% rabat på entré til Bonbonland
 • 50% rabat på entré til Sommerland Sjælland
 • 50% rabat på entré til Randers Regnskov
 • 50% rabat på entré til Egeskov Slot
 • 50% rabat på entré til Odense Zoo
 • 25% rabat på entré til Djurs Sommerland
 • 25% rabat på entré til Fårup Sommerland

Rabatten opnås ved fremvisning af fysisk sæsonkort, når billetterne købes ved ankomst hos vores samarbejdspartnere.

Fordelene kan ikke kombineres med andre rabatter. Forbehold for ændringer i rabataftaler og vilkår.

Du kan midlertidigt bruge den fremsendte PDF, som du modtog i forbindelse med købet af sæsonkortet. Du kan bestille et nyt kort, det koster 75 kr. Kontakt os på mail@knuthenborg.dk eller telefonisk på +45 54 78 80 89, for at bestille et nyt kort.

Ja, du må gerne komme på motorcykel, cykel eller gående. Vær opmærksom på at der er områder med livsfarlige dyr hvor motorcykler, cykler eller gående ikke er tilladt. Disse fremgår i safariguiden som bliver udleveret ved ankomst.

Familiekortet giver fortsat adgang til kortholder og op til 4 andre personer, ved ankomst samtidigt.

Sæsonkort kan ikke benyttes til adgang til safariparken i forbindelse med ophold i Knuthenborg Camp safaritelte. Du får altså ikke rabat på entreprisen i forbindelse med ophold i Knuthenborg Camp safaritelte, selvom du har sæsonkort.

Dit årskort fra sidste år gælder selvfølgelig frem til den pågældende udløbsdato, der står på kortet. Har du et årskort, som du har købt mellem 1. juni – 18. oktober 2020, har du modtaget en rabatkode pr. mail, så du kan købe et sæsonkort til resten af sæson 2021 med rabat.

Familiekortet giver adgang til Knuthenborg Safaripark for kortholder og op til 4 andre personer i bilen (OBS. såfremt I ankommer i bil, skal alle 5 personer befinde sig i samme bil).

Ja, hvis du har glemt kortet, kan du fremvise den PDF, du modtog på mail ved købet af familiekortet.

Familiekortet er gyldigt i én sæson og kun i safariparkens ordinære sæson mellem april og oktober. Kortet kan ikke benyttes uden for parkens ordinære sæson.

Familiekortet kan kun købes online, før sæsonstart og findes kun i et begrænset antal.

Familiekort sælges altid kun op til sæsonåbningen. Vi anbefaler at tage et kig på sæsonkortene i stedet, da de indeholder mange fordele, som rabat på mad og drikke i Knuthenborg Safaripark og rabat på entré til andre danske attraktioner.

Familiekortene sættes til salg når indeværende sæson er slut.

Hvis du ønsker at gøre brug af din fortrydelsesret på sæsonkort eller familiekort, skal du meddele det til os senest 14 dage efter bestilling. Når du modtager dit fysiske Sæsonkort eller Familiekort, skal du straks sende det retur til os, hvis du har gjort brug af din fortrydelsesret.

Vi refunderer ikke leveringsomkostninger eller omkostninger, vi har haft til selve udarbejdelsen af dit sæson- eller familiekort. Hvis du tager dit sæsonkort eller familiekort i brug inden for 14 dage fra bestillingen, skal du samtykke til at give bortkald på din fortrydelsesret.

Læs mere her.

I forbindelse med købet af de datobestemte billetter på hjemmesiden, fremgår det tydeligt, at billetterne ikke kan refunderes eller ændres.

Læs mere her.

Ja, institutioner kan købe institutionskort til Knuthenborg Safaripark.

Prisen på institutionskortet afhænger af det antal børn og voksne som skal benytte kortet. Kontakt os på mail@knuthenborg.dk for at bestiller eller få mere information.

Institutionskortet er gyldigt i pågældende sæson, og giver entré til maksimalt det antal børn og voksne som kortet er udstedt til.

Nej, Knuthenborg Safaripark udsteder ikke institutionskort uden fast defineret brugergruppe. Det betyder at f.eks. væresteder, settlementer, beboergrupper, familieteams, legestuer og lignende ikke kan købe institutionskort.

Hvis du som handicappet har behov for en ledsager, kan du få én ledsager med på din entrébillet. Det forudsætter dog, at du kan fremvise gyldigt ledsagerkort fra Dansk Handicaporganisation eller Dansk Blindesamfund. Kortet fremvises i porten ved indgangen til parken

Nej, for at opnå rabatten skal du købe din billet i porten og samtidig fremvise dit sæsonkort fra samarbejdspartneren. Det er ikke muligt at få fratrukket rabat ved ankomst, hvis du allerede har købt billet i vores webshop. Det er ikke muligt at kombinere flere rabatordninger.

Se rabataftaler herunder:

 • Bonbonland – Årskort guld: 50% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt guld årskort.
 • DAZA – Årskort: 15% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
  • AQUA
  • Fiskeri- og Søfartsmuseet
  • Fjord og Bælt
  • Givskud Zoo
  • Kattegatcentret
  • Nordsøen Oceanarium
  • Ree Park
  • Skandinavisk dyrepark
  • København Zoo
  • Øresundsakvariet
  • Aalborg Zoo
 • Den Blå Planet – Årskort: 50% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
 • Djurs Sommerland – Årskort: 50% rabat på entre for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
 • Egeskov Slot – Sæsonkort: 50% rabat på entré for sæsonkortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
 • Fårup Sommerland – Årskort: 50% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
 • Odense Zoo – Årskort: 50% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
 • Randers Regnskov – Årskort: 50% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
 • Sommerland Sjælland – sæsonkort: 50% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt årskort.
 • Universe – Sæsonkort: 50% rabat på entré for årskortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt sæsonkort.
 • Ældresagen: 20% rabat på entré for kortholderen. rabatten kan udelukkende indløses ved fremvisning af gyldigt medlemskort.
 • Pandaklub: Giver gratis adgang for 1 barn under 16 år. kan kun indløses ved fremvisning af gyldigt Pandakort. Gælder kun frem til 1. juli 2021.

Vi er i fuld gang med at udvikle digitale gavekort. Vi forventer at have en løsning klar i vinteren 2021.

 

Ind til da, er det muligt at købe gavekort således:

 • Send en mail til knuthenborg@knuthenborg.dk hvor du oplyser, at du ønsker at købe et gavekort samt navn, adresse, postnummer, by og eventuelle spørgsmål.
 • Som svar vil du modtage et kontonummer, som det givne beløb skal overføres til (vi modtager ikke MobilePay).
 • Når beløbet er modtaget, sender vi gavekortet afsted med posten. Der må derfor medregnes leveringtid.

Spisesteder, forlystelser og oplevelser

Knuthenborg Safaripark har et bredt udvalg af madtilbud i parken. Vi har stor fokus på bæredygtighed i form af lokale, hjemmedyrkede og økologiske råvarer. Vi har både vegetariske og veganske valgmuligheder.

Læs om madtilbud, se menuer og bestil bord her.

Nej, det er ikke muligt for dagsgæster at spise i Orangeriet. Se frokostmenuen her.

Limpopoland er det kæmpe store forlystelsesparadis midt i Nordeuropas største safaripark! Her er aktiviteter og forlystelser til timevis af sjov – og så er alle aktiviteter gratis, når entréen først er betalt. Limpopoland rummer desuden café, spisesteder og Informationen. Læs mere om Limpopolands aktiviteter her.

Ja, vandlegepladsen i Limpopoland er vildt sjov for børn i alle andre + modige voksne! Der er ingen druknefare på vandlegepladsen – alt vand kommer fra oven og løber af underlaget. Læs mere om Limpopolands aktiviteter her.

I rutsjebanen ’Kampala Express’ skal børn være mindst 100 cm. ifølge med en voksen eller mindst 125 cm. for at køre alene.

I vandrutsjebanen ’Congo Splash’ skal børn være mindst 120 cm. ifølge med en voksen eller mindst 140 cm. for at køre alene. Læs mere om Limpopolands aktiviteter her.

I Butik Limpopo ved Limpopoland findes et stort udvalg af souvenirs, som bl.a. tøj, bøger, brugskunst, plys dyr, legetøj, postkort, smykker, puslespil. Her er lidt for en værd smag, – og pengepung. Det er også her I finder Knuthenborgs egne varer som bl.a. øl og marmelade. Kig en tur forbi, så hjælper vi gerne med, at finde den helt rigtige ting til jer.

Der er også mulighed for at finde lækre gaver, souvenirs mv. i Pangea. Pangea ligger i Dinosaurskoven og byder på alt fra fossiler til ispinde.

Færdsel i parken

Al færdsel i parken foregår på dyrenes præmisser. I får den bedste oplevelse ved at omgås dem stille og roligt. I færdes på eget ansvar i Knuthenborg, både personligt og materielt. I kan komme rundt i jeres bil eller bus, på motorcykel eller cykel – eller du kan nyde parken til fods. Du skal dog være opmærksom på, at afstandene er store: Der er 23km veje i safariparken!

Kørselshastigheden er maks. 30 km/t overalt i safariparken, undtaget af Ulveskoven hvor hastigheden er maks. 10 km/t.

Hold venligst tilbage for dyrene og vær opmærksom på unger og liggende dyr – kør derfor kun på vejene.

For at undgå trafikale udfordringer opfordrer vi til at I parkerer på græsset i bestemte områder – se skiltning herfor.

Nej, dyrepasserne sørger for dagligt at fodre dyrene således, at de får præcis den type og mængde foder, de har brug for. Andet eller mere foder kan gøre dyrene alvorligt syge – derfor er det ikke tilladt for gæster at fodre dyrene!

 • Hunde skal blive i bilen.
 • Børn under 15 år skal altid være ledsaget og under opsyn af en voksen.
 • Din bil skal til alle tider være under opsyn.
 • Rør gerne ved dyrene, undtaget kameler og vandbøfler på Skovridersletten (hold ca. 10 m. afstand)
 • Respektér hvis dyrene trækker sig væk eller holder sig på afstand.
 • Dyr med unger kan være afvisende.
 • Hav respekt for dyrene og undlad at nærme dig fra en uventet vinkel, f.eks. bagfra, så de bliver overraskede.
 • Det er ikke tilladt at medbringe mad udenfor bilen i disse områder.

I områder med farlige dyr (Savannen, Flintesletten, Ulveskoven og Dyrehaven) er udstigning ikke tilladt. I porten modtager i en safariguide med bl.a. et kort over parken – her er ovennævnte områder tydeligt markeret.

Motorcykler, cykler og gående er ikke tilladt i områder med farlige dyr. Se alternative ruter på kortet i safariguiden eller følg skiltningen i parken.

I Ulveskoven gælder yderligere sikkerhedsregler:

 • Hunde er ikke tilladt i bilen under besøg i Ulveskoven – benyt venligst vores hundeparkering som i finder umildbart inden indgangen til anlægget.
 • Det er ikke tilladt at køre i biler med blødt tag i Ulveskoven.

Vi håber på jeres forståelse herfor – det gælder jeres sikkerhed.

Ja, hunde er velkomne.

De skal altid blive i bilen med lukkede vinduer, når I færdes i dyrenes områder – dvs. Maglemermarken, Skovriddersletten og Bandholmmarken.

Hunden må ikke medbringes i dyreanlæg, som besøges på gåben – dvs.  Lemurskoven, Nutiden, og Boardwalken i Tigerskoven. Ved Boardwalken er der etableret en hundeparkering med skyggetag.

Når I kører igennem Ulveskoven, må hunden ikke være i bilen, men skal placeres ved hundeparkeringen, med skyggetag, udenfor anlægget – på eget ansvar.

Hunden må således forlade bilen i alle områder, hvor der ikke går fritgående dyr. Den skal altid føres i snor, og efterladenskaber skal naturligvis fjernes.

Hunden er også velkommen i Limpopoland, så længe den er i snor.

OBS: Husk aldrig at efterlade hunden i en varm bil!

Nej, hunde er ikke tilladt i vores gennemgangsanlæg

Nej, det er ikke tilladt at røre ved dyrene som holder til i anlægget, ej heller hvis de opsøger jer. Vi ønsker at tilbyde vores dyr så naturlige forhold som muligt, hvorfor vi bl.a. ikke rører ved dem. Dyrene i anlægget er ikke vant til berøring, og kan finde på at forsvare sig selv ved f.eks. at bide, hvis man alligevel prøver at røre dem.

Det er muligt at ryge i to markerede områder ved Limpopoland og Abeskoven. Resten af parken er fuldstændig røgfri.

Hvis du forlader parken, og ønsker at komme tilbage samme dag er det vigtigt at du har gemt kvitteringen som du fik ved ankomsten til parken første gang.

I er velkommen til at medbringe egen mad. Vi har, i de store naturskønne naturområder, placeret bord/bænkesæt til bl.a. dette formål. Det eneste sted, I bedes undlade at indtage medbragt mad, er ved spisestederne – disse områder er forbeholdt gæster, som har købt maden i madstederne.

Nej, disse faciliter er forbeholdt gæster som køber maden i vores madsteder. Vi har opsat bord/bænkesæt i vores naturskønne omgivelser, som I er velkomne til at nyde jeres medbragte mad ved.

I perioder med normalt vejr må du gerne medbringe egen grill. Grillen må benyttes i picnicområderne, som er spredt i hele parken udenfor dyreområderne. Der må dog af sikkerhedsmæssige årsager ikke grilles i Limpopoland. Grillen skal altid overvåges. Et eventuelt forbud mod åben ild i tørkeperioder, skal altid respekteres og at grille i disse perioder er derfor forbudt.

I tigerskoven går man ad en 200 m. lang boad-walk i fem m. højde over tigrene. Det er også muligt at se ind i Tigerskoven fra et stort vindue nede ved jorden.

Læs mere om Europas største tigerskov her.

Nej, hunde er desværre ikke tilladt på Boardwalken. Men vi har lavet en hundeparkering i forbindelse med indgangen hertil, som I skal være velkomne til at benytte. Hundeparkeringen er lavet med indbygget skyggetag.

Adgang for personer med handicap

Hvis du som handicappet har behov for en ledsager, kan du få én ledsager med på din entrébillet. Det forudsætter dog, at du kan fremvise gyldigt ledsagerkort fra Dansk Handicaporganisation eller Dansk Blindesamfund. Kortet fremvises i porten ved indgangen til parken

Som udgangpunkt er der adgang til at nyde alle parkens dyr og oplevelser for personer med handicap og gangbesvær, med undtagelse af klappekeder og få udkigsposter.

I Knuthenborg Safaripark er der gode forhold for både handicappede og ældre. Alle kan på lige fod opleve det fantastiske nærvær til de vilde dyr og den smukke historiske park uden at skulle bekymre sig om trapper, sanitære forhold mv.

I vores gennemkørselsanlæg med de store afrikanske, amerikanske, arktiske og asiatiske dyr som næsehorn, giraf, bison og ulve, er det muligt at opleve dyrene fra bilen.

Klappedyrene på Maglemer- og Bandholmmarken kommer ofte helt op til de asfalterede veje i parken, hvorfra man også som kørestolsbruger, har mulighed for at komme helt tæt på dem.

Gangstierne i de anlæg, som er beregnet til gående trafik, eksempelvis Dinosaurskoven, hos lemurer og kænguruer eller Tigerskoven er belagt med grus eller træ og kan benyttes af kørestolsbrugere.

Der findes handicaptoiletter med Dinosaurskovens p-plads og lige ved siden af den store parkeringsplads ved Limpopoland.

Ja, boardwalken er konstrueret med henblik på at kørestolsbrugere også kan opleve Tigerskoven fra oven. Man kommer derfor op på Boardwalken via. en rampe, med en hældning på under 1 grad. Boardwalken er ligeledes bred nok til at to kørestolsbrugere kan passere hinanden. Er man kørestolsbruger, skal man vende om for enden af boardwalken, og benytte rampen til at forlade Tigerskoven igen.

Sov blandt vilde dyr

Overnat i stemningsfulde telte på pæle med den smukkeste udsigt til dyrene!

Book overnatning

Du får det hele med i prisen

Med en billet får du adgang til dyr, forlystelser, vandland og Danmarks største naturlegeplads.

Køb billet