Kort &
Billetter

OPLEV TIGERNE I EUROPAS STØRSTE TIGERANLÆG

Du får en unik gæsteoplevelse i naturen – med fokus på tigervelfærd, når du på den 200 meter lange gangbro i knap 5 meters højde, kan se ned og følge tigernes liv på nærmeste hold. Det er en helt særlig natur- og dyreoplevelse, der giver et sjældent indblik i verdens største kattedyrs formidable camouflageevne og lydløse gang.

I 2020 byggede Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til fire pensionerede cirkuselefanter. Det blev fulgt op i 2021 med et tilsvarende anlæg til tigere, hvor den første pensionerede cirkustiger i Knuthenborg Safaripark, Keni boede, med vores fire andre tigre. Keni blev efter længere tids sygdom aflivet i 2023, men du kan stadig opleve de andre tigre.

Knuthenborg Safaripark har sammen med Dyrenes Beskyttelse og med støtte fra QATO Fonden designet et tigeranlæg, der huser en pensioneret cirkustiger fra Spanien og på sigt skal huse andre såkaldte ’rescue-tigere’. Anlægget bliver det største af sin slags i Europa, hvor tigerne skal leve ude hele året.

I en del af anlægget kan du opleve afrikanske hunløver fra Ukraine.

”Samarbejdet mellem Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark beror på vores fælles forståelse af god dyrevelfærd. Vi har nu arbejdet rigtig meget sammen omkring de pensionerede cirkuselefanter, og så er det naturligt at fortsætte det gode arbejde. Denne gang med fokus på tigere i endnu et internationalt forgangsanlæg,” fortæller direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

”Den nye tigerskov er en pendant til elefantanlægget, idet vi nu har skabt fremtidens tigeranlæg. Et anlæg hvor velfærd og naturlige miljøer er i centrum samtidig med, at gæsterne får en fantastisk dyreoplevelse,” siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Derfor giver det også rigtig god mening for os at tage imod en tiger som Keni, der kan få en rolig pension efter et omskifteligt liv. Tigere er solitære dyr og færdes over store territorier i naturen, hvor de kun omgås andre tigere i begrænset omfang. Det nye anlæg afspejler i højere grad denne adfærd hos tigerne, og derfor er Tigerskoven delt op i fire adskilte områder, så nogle tigre kan færdes naturligt hver for sig, imens andre tigre, som er vokset op sammen, kan gå to og to.

Den nye tigerskov er bygget i samme område som den gamle tigerskov, og vi glæder os til at invitere alle gæsterne ind i Tigerskoven. Byggeriet af det nye anlæg støttes af QATO Fonden.

Om den sibirske tiger

Levested
Skov- og bjergområder i Rusland, Kina og Nordkorea

Alder
10-15 år

Vægt
Hunner: 75-165 kg
Hanner: 100-306 kg

Højde
80-110 cm

Drægtighed
3,5 måneder

Antal unger
2-4 unger

Status i naturen
Truet

Vidste du, at… 

  • Den sibiriske tiger kaldes også Amurtiger.
  • Den sibirske tiger er verdens største kat.
  • Grundet den store størrelse er den ikke den hurtigste kat. Kun på 1 ud af 10 jagter er der gevinst på bytte.
  • Tigerne er solitære, hvilket betyder, at de lever alene og er ekstrem territorielle. De bevæger sig ikke ind på hinandens territorier, med mindre der er en hun i brunst.
  • Tigeren har en andet sæt ”øjne” på bagsiden af sine ører. Kigger man godt efter, kan man se de hvide aftegninger, som ligner øjne, og som bruges til at skræmme uvedkommende væk. Det virker nemlig som om, at tigeren kigger direkte på dig, til trods for den står med ryggen til.
  • Selvom tigeren er en del af kattefamilien, så er de nogle rigtige vandhunde. Tigeren elsker at svømme og bade.

Mød tigerne i Tigerskoven.