Kort &
Billetter

NYHED: Ny ældre dame på Elefantsletten

Ny elefant på Elefantsletten i Knuthenborg

En ny elefant er flyttet ind i Knuthenborg: Ramboline og co. har fået selskab af endnu en ældre dame

De fire pensionerede cirkuselefanter, der nyder deres otium i Knuthenborg Safaripark, har fået selskab af endnu en elefant. Det er N’yoka, der har meget til fælles med Ramboline.

Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark blev bygget for at skabe plads til elefantkøer, der ikke kan sættes ud i naturen, men som heller ikke passer ind andre steder, herunder hvis de ikke passer ind i de internationale avlsprogrammer (EEP). I det 14 hektar store anlæg I Knuthenborg Safaripark – det største i Europa – bor på nuværende tidspunkt kun de fire pensionerede cirkuselefantkøer, der trives rigtig godt.

Elefantkoen N’yoka trivedes ikke optimalt i sin flok i Borås Djurpark, fordi hun var utryg omkring elefanttyre og -kalve, som er en stor del af flokken i Sverige. Derfor har Knuthenborg Safaripark tilbudt hende et nyt hjem for at støtte op om det europæiske avlsprogram, som hun er blevet for gammel til at være en del af. Hun flyttede ind i damekollektivet på Lolland d. 22. juni , og det betyder, at Borås Djurpark får plads til en ny elefant, der kan indgå i avlen.

Endnu en opmærksomhedssøgende elefant til flokken

N’yoka er en elefant, der knytter sig til dem, hun stoler på, og så er hun meget glad for opmærksomhed fra mennesker. På Elefantsletten i Knuthenborg bor allerede én elefant, der vil gå langt for at få opmærksomhed fra mennesker, nemlig Ramboline. Knuthenborg Safaripark håber på, at N’yokas ankomst kan skabe en ny dynamik i flokken, som vil stimulere Ramboline yderligere, fordi de to opmærksomhedssøgende elefanter minder meget om hinanden.

”Vi glæder os meget over, at kunne give N’yoka et otium i de mest optimale omgivelser. Det er netop tanken bag elefantanlægget at hjælpe elefanter, der ikke passer ind. Vi har et rigtig godt samarbejde med Borås Djurpark i forvejen. De har meget erfaring med elefanter, og vi har trukket på deres ekspertise. Vi håber også at N’yoka og Ramboline, som begge er en meget opmærksomhedssøgende elefanter, kan finde et godt fællesskab sammen,” siger Anita Haupt Holm, dyrechef i Knuthenborg.

Elefanten N’yoka, der er 43 år, boede indtil slutningen af juni i Borås Djurpark sammen med en flok på 8 elefanter, hvor hun har boet siden hun var et år gammel.

Den første tid sender Borås Djurpark deres elefantpasser med N’yoka, så der kommer maksimalt fokus på hendes og de fire andres trivsel som en flok. Forventningen er, at N’yoka vil falde godt til med de pensionerede cirkuselefanter i Knuthenborg. Knuthenborg Safaripark har først og fremmest fokus på trivslen blandt de fire elefanter, der i forvejen bor i parken. Derfor må N’yoka flytte videre til et andet sted, hvor der er chance for at hun kan passe ind i flokken, hvis hun ikke kommer til at trives i flokken på Lolland.

Det forventes at N’yoka kan opleves sammen med de fire andre elefanter – Ramboline, Lara, Jenny og Djungla – på den 14 hektar store elefantslette lige så snart de ældre damer har set hinanden lidt an.